<<< Προηγούμενη σελίδα

Χαιρετισμός Προέδρου

 


Αγαπητοί συνάδελφοι

Είθισται ο απολογισμός να ανακοινώνεται στη γενική συνέλευση, λίγο πριν από τις αρχαιρεσίες. Επειδή όμως "scripta manet", θέλω από αυτήν τη θέση και από αυτό το βήμα της εφημερίδας μας, να κάνω τον προσωπικό μου απολογισμό, στην τελευταία (ως προέδρου) επικοινωνία μαζί σας διαμέσου της εφημερίδας. Θα σας δοθεί, έτσι, η δυνατότητα να θυμηθείτε όσα έγιναν, για να μπορέσουμε όλοι μαζί, να δούμε και να συζητήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά, να εντοπίσουμε λάθη και παραλήψεις και να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον.
Το τέλειο είναι ανθρώπινη επιδίωξη, το εφικτό είναι Θείο δώρο. Προσπαθήσαμε, ως συμβούλιο, να διοικήσουμε την εταιρεία μας όσο μπορούσαμε καλύτερα, αλλού το κατορθώσαμε και αλλού όχι. Τα όνειρα και οι επιδιώξεις ήταν πολλά, όμως οι αντιξοότητες, ή ο μη σωστός υπολογισμός διαφόρων παραμέτρων, οδήγησαν πολλές φορές σε άλλους δρόμους.
Σε αδρές γραμμές, το έργο του παρόντος ΔΣ είναι:
Όσον αφορά στην εφημερίδα, προσπαθήσαμε να την κάνουμε έντυπο ποικίλης ύλης, προσθέτοντας και μη ιατρικά θέματα, όπως επίσης φροντίσαμε να είμαστε συνεπείς στο χρόνο έκδοσης. Αυτό που ίσως χρειάζεται, είναι η βοήθεια όλων μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε δισταγμούς και να στέλνουμε ύλη, η οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι ιατρική. Ζητήσαμε πολλές φορές τη συνεργασία σας, όμως, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, δεν είχαμε την ανταπόκριση που περιμέναμε. Ελπίζουμε στο μέλλον να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, προκειμένου να γίνει η εφημερίδα μας το έντυπο που θα περιμένουμε με λαχτάρα όλοι.
Ένα άλλο μεγάλο θέμα, που φαίνεται να μπαίνει στο δρόμο του, είναι η βαθμολόγηση των διαφόρων επιστημονικών εκδηλώσεων, και εδώ πιστεύουμε ότι ήταν σημαντική η προσφορά της εφημερίδας μας. Με τα διάφορα άρθρα που κατά καιρούς δημοσιεύσαμε, πιστεύουμε ότι έγινε κατανοητό από όλους όσους διοργανώνουν συνέδρια ή επιστημονικές εκδηλώσεις, ότι η Πανελλήνια Εταιρεία πρέπει να είναι το όργανο που θα επικυρώνει και θα δίνει την ανάλογη βαθμολογία. Ήδη εδώ και ένα χρόνο χορηγεί, κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, τη βαθμολόγηση κάθε επιστημονικής εκδήλωσης. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, όμως ελπίζουμε ότι και τα επόμενα Διοικητικά Συμβούλια θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική, για να φθάσουμε κάποτε να είμαστε υπερήφανοι τόσο για την παροχή, όσο και για τον έλεγχο της συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης από την Πανελλήνια Εταιρεία.
Τα δύο πετυχημένα σεμινάρια που διοργανώσαμε, στην Καρδίτσα και στο Καρπενήσι, έδειξαν ότι οι συνάδελφοι εμπιστεύονται την Πανελλήνια Εταιρεία για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. O στόχος και ο σκοπός αυτών των σεμιναρίων ήταν να υπάρχει μεστό, αλλά όχι φορτωμένο επιστημονικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα αρκετός ελεύθερος χρόνος για κοινωνικές επαφές και εκδηλώσεις. Άλλωστε, από την αρχή είχαμε δηλώσει ότι αυτή ήταν η φιλοσοφία μας για το πρόγραμμα των σεμιναρίων. Πιστεύουμε ότι και το Μεγάλο συνέδριο, που γίνεται σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, θα έχει την ανάλογη επιτυχία.
Η διοικητική περίοδος που πέρασε δεν είχε εξάρσεις και πυροτεχνήματα, βάδισε με συνετά βήματα και πιστεύουμε ότι παρήγαγε έργο, η κρίση του οποίου ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε σας.
Τελειώνοντας, θέλω πρώτα από όλα να ευχαριστήσω εσάς, για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, και κατόπιν να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία προσέφεραν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
Σας χαιρετώ και εύχομαι καλή αντάμωση στη Θεσσαλονίκη τον Oκτώβριο.
Φιλικά
Ιωάννης Δανιηλίδης

Πρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας - Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου


 

HOMEPAGE