<<< Προηγούμενη σελίδα

Τα νέα της Ελληνικής Εταιρείας
Δερματoχειρoυργικής

 

 

Στο προηγούμενο τεύχος αναφερθήκαμε στο τελευταίο τεύχος, στο έτος που τελειώνει κ.λπ. Όμως δεν είχαμε υπολογίσει πως υπήρχε χρονικό περιθώριο για ακόμη περισσότερες επιστημονικές δραστηριότητες μέσα στο έτος που τελειώνει. Προφανώς μας παραπλάνησε η προεκλογική περίοδος.
Έτσι στις 6 Νοεμβρίου 2004 πραγματοποιήθηκε στο «ΔΘΚΑ Υγεία ΑΕ» το 30ό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Εταιρείας μας με θέμα:
Νεότερες Εφαρμογές Αναζωογόνησης του Δέρματος με:
α) Μεσοθεραπείες υαλουρονικού οξέος και
β) Easy TCA Peel
H Εταιρεία Dermaceuticals, χορηγός του Σεμιναρίου, προσκάλεσε την Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Κα Deborah Forsyth από την Αγγλία και την Maria Hilker-Ανδρονικίδου, που δέχτηκαν να προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους, για την πλήρη κάλυψη των θεμάτων.
Από το χαιρετισμό της Προέδρου γίνονται κατανοητοί οι λόγοι και η σκοπιμότητα της πραγματοποίησης αυτού του σεμιναρίου.
«Είναι γνωστό πως το δέρμα αποτελεί, εκτός των άλλων, και τον καθρέπτη της υγείας σώματος και ψυχής. Αυτός είναι ο λόγος που δεν σταματούν οι επιστημονικές ανησυχίες για νεότερες μεθόδους ανανέωσης, νεαροποίησης και εξάλειψης της φωτογήρανσής του.
Όμως θα πρέπει εμείς να μπορούμε να συνεκτιμούμε τα αποτελέσματα των μεθόδων παράλληλα με τις ανεπιθύμητες ενέργειές τους και να μην χρησιμοποιούμε άκριτα ό,τι οι πωλητές των μεθόδων μας παρουσιάζουν.
Συνεπώς είναι επιτακτική η ανάγκη εξοικείωσης του σύγχρονου Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου και με τις θεραπευτικές αυτές μεθόδους, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στα πλεονεκτήματά τους, αλλά και στις ανεπιθύμητες ενέργειές τους. Για το λόγο αυτό το ΔΣ της Εταιρείας μας, πιστεύει πως θα είναι εποικοδομητικό το 30ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριό μας, τόσο για τους νέους όσο και για τους εμπειρότερους των συναδέλφων».
Το σεμινάριο παρακολούθησαν 100 περίπου συνάδελφοι, που, μετά το τέλος του, εξέφρασαν κολακευτικά σχόλια, για την όλη οργάνωση και χρησιμότητά του.
Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους οι οποίοι δεν κατέστη δυνατό, για διάφορους λόγους, να το παρακολουθήσουν, πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να αποτυπωθεί το πρακτικό μέρος του σε DVD, και να αποσταλεί σε όλους τους συναδέλφους, μέσω της χορηγού Εταιρείας.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως και το νέο έτος 2005 η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής με το νέο Διοικητικό Συμβούλιό της θα συνεχίσει το εποικοδομητικό έργο των προηγούμενων ετών και θα έχει και άλλες εκπλήξεις δραστηριοτήτων να μας παρουσιάσει.

 


 

HOMEPAGE