Η Sanofi-Synthelabo κυκλοφορεί το UROXATRAL® στις ΗΠΑ
για την αποτελεσματική ανακούφιση από τα συμπτώματα
της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη

<<< Προηγούμενη σελίδα


Η Sanofi-Synthelabo ανακοινώνει σήμερα ότι το Uroxatral® (chlorhydrate d'alfuzosine δισκίο παρατεταμένης αποδέσμευσης), κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ. Το Uroxatral® είναι ένας νέος αποκλειστής των α1-υποδοχέων, που χορηγούμενος σε δοσολογία 10mg μια φορά την ημέρα, ανακουφίζει αποτελεσματικά από τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (HBP).
Η κυκλοφορία του Uroxatral® ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των στρατηγικών προϊόντων της Sanofi-Synthelabo και την ανάπτυξη του τομέα γενικής ιατρικής του ομίλου.
Το Uroxatral® απέδειξε ότι δρα εκλεκτικά στους α1-αδρενεργικούς υποδοχείς του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος(1). Ο αποκλεισμός των υποδοχέων αυτών προκαλεί χάλαση των λείων μυϊκών ινών του αυχένα της κύστης και του προστάτη, προκειμένου να μειώσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, μιας μη καρκινογενούς υπερπλασίας του προστάτη. Τα συμπτώματα που συνδέονται με την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, περιλαμβάνουν: συχνουρία, ανάγκη επιτακτικής ούρησης, δυσουρία (δυσκολία στην έναρξη της ούρησης) και μείωση της ροής των ούρων.
Κατά τη διάρκεια τριών κλινικών μελετών, το Uroxatral® έδειξε σημαντική στατιστική μείωση των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη έναντι χορήγησης εικονικού φαρμάκου, στην τελευταία εκτίμηση (12η εβδομάδα)(1). Το Uroxatral® έδειξε βελτίωση της ροής των ούρων έναντι χορήγησης εικονικού φαρμάκου, στην τελευταία εκτίμηση (12η εβδομάδα) (1).
"Οι άνδρες που ζουν με προφανή και ενοχλητικά συμπτώματα, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι διαταραχές ούρησης δεν είναι απαραίτητο συνεπακόλουθο της γήρανσης. Τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με το Uroxatral®, που μπορεί να ανακουφίσει ιδιαίτερα, εκατομμύρια άνδρες που ταλαιπωρούνται από ενοχλητικά προβλήματα ούρησης", διευκρινίζει ο Dr Claus Roehrborn, MD, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ουρολογίας του πανεπιστημίου του Τέξας, Southwest Medical Center. "Παρά να ζουν με αυτά τα συμπτώματα, οι άνδρες θα έπρεπε να συμβουλευτούν τον ιατρό τους για να ενημερωθούν για τις θεραπευτικές επιλογές και το προφίλ ασφάλειάς τους. Η αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη συχνά επιδρά στη σεξουαλική λειτουργία. H ανεπιθύμητη αυτή ενέργεια, που περιλαμβάνει διαταραχές εκσπερμάτισης και στύσης, θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των ασθενών με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη".
"Τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες του άνδρα" συμπληρώνει ο Dr Roehrborn. " Λοιμώξεις του ουροποιητικού, νεφρικές αλλοιώσεις, ουρολιθίαση, ακράτεια ή οξεία επίσχεση ούρων αποτελούν σοβαρές επιπλοκές στις οποίες μπορεί να οδηγήσουν τα συμπτώματα αν δεν αντιμετωπισθούν".
Το Uroxatral® παρουσιάζει χαμηλή πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω αγγειοδιαστολής (ζάλη: 5,7% έναντι εικονικού φαρμάκου 2,8%), ιδιαίτερα μικρή πιθανότητα υπότασης (0,4% έναντι εικονικού φαρμάκου 0,0%) και περιπτώσεων λιποθυμίας (0,2% έναντι εικονικού φαρμάκου 0,0%)(1).

Καλοήθης υπερτροφία του προστάτη
Η καλοήθης υπερτροφία του προστάτη αφορά περισσότερους από 8 εκατομμύρια άνδρες στις ΗΠΑ, είναι μια μη καρκινογόνος υπερπλασία του προστάτη, μια εξελισσόμενη νόσος που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές ούρησης όπως ανάγκη συχνής και επείγουσας ούρησης την ημέρα ή τη νύχτα, μείωσης της ροής των ούρων ή ακόμη μείωση της ακτίνας ούρων. Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες άνω των 60 ετών πάσχουν από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, και μετά την ηλικία των 80 χρόνων οι άνδρες έχουν 80% πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο(2). Η αγορά της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη στις ΗΠΑ αγγίζει το 1 δις δολάρια (IMS MAT Ιούλιος 2003), σημειώνοντας αύξηση κατά 14%.

Διαταραχές του κατώτερου ουροποιητικού και διαταραχές στη σεξουαλική δραστηριότητα
Σε πρόσφατη πολυεθνική μελέτη με τη συμμετοχή 14.000 ανδρών, φαίνεται ότι οι διαταραχές του κατώτερου ουροποιητικού (που πλήττουν το 90% των ανδρών άνω των 50 ετών) είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις διαταραχές της σεξουαλικής δραστηριότητας.
Οι διαταραχές στύσης και εκσπερμάτισης είναι συχνότερες στους άνδρες που παρουσιάζουν διαταραχές στο κατώτερο ουροποιητικό από ότι στους άνδρες με παθήσεις γνωστές για τη συσχέτισή τους με τις διαταραχές στύσης όπως είναι ο διαβήτης, η υπέρταση, οι καρδιακές νόσοι και υπερλιπιδαιμία. Στους άνδρες που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα ούρησης, παρατηρείται μείωση κατά 50% της σεξουαλικής δραστηριότητας και κατά 33% της συνολικής σεξουαλικής ικανοποίησης(3).

Προσοχή στη χορήγηση
Το Uroxatral® δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια. Περισσότερες οδηγίες στο φύλλο οδηγιών του προϊόντος.

Ο καρκίνος του προστάτη και η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη παρουσιάζουν πολλά όμοια συμπτώματα. Οι δύο αυτές νόσοι συχνά συνυπάρχουν. Οι ασθενείς που θεωρούν ότι πάσχουν από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε εξετάσεις, ώστε να αποκλείσουν την ύπαρξη καρκίνου, πριν ξεκινήσουν αγωγή με Uroxatral®.
Οι πλήρεις συνταγογραφικές οδηγίες του Uroxatral® είναι διαθέσιμες στο site www.uroxatral.com.

Sanofi-Synthelabo
Η Sanofi-Synthelabo είναι ένας παγκόσμιος φαρμακευτικός όμιλος, που βασίζεται στην έρευνα, με 32.500 εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. Ο όμιλος εδρεύει στο Παρίσι, και είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Παρισιού (Euronext: SAN) και της Νέας Υόρκης (NYSE: SNY). Με ενοποιημένο κύκλο εργασιών 7,4 δις ευρώ το 2002, η Sanofi-Synthelabo είναι 7ος όμιλος στην Ευρώπη και στους 20 κορυφαίους ομίλους παγκοσμίως. Με ένα χαρτοφυλάκιο έρευνας 55 μορίων σε ανάπτυξη, η Sanofi-Synthelabo εξειδικεύεται σε τέσσερις θεραπευτικούς τομείς: τις νόσους του καρδιαγγειακού/τη θρόμβωση, του κεντρικού νευρικού συστήματος, τη γενική ιατρική και την ογκολογία.

Βιβλιογραφία
1. Uroxatral® (alfuzosin HCI extended-release tablets) package insert, 2003. Sanofi-Synthelabo Inc., New York, NY.
2. Medina JJ, Parra RO, Moore RG. Benign prostatic hyperplasia (the aging prostate). Med Clin North Am. 1999;83:1213-1229.
3. Rosen R. & al. Lower Urinary Tract Symptoms and Male Sexual Dysfunction: The Multi-National Survey of the Aging Male (MSAM-7). European Urology 2003 In Press.

Οι ανακοινώσεις για τις προοπτικές της εταιρίας βασίζονται στις λογικές προβλέψεις μέχρι την ημέρα δημοσίευσής των. Η πραγματοποίηση τους υπόκεινται στους κινδύνους και την ανασφάλεια της αγοράς και δύνανται να διαφέρουν σημαντικά βάσει διαφόρων παραγόντων όπως είναι η επιτυχία των προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης, η δυνατότητα της εταιρίας να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας της, ο ανταγωνισμός, οι αντιξοότητες από τις δημόσιες αρχές, οι αντιδικίες.
Οι επενδυτές και οι δικαιούχοι κινητών αξιών μπορούν να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα της Sanofi-Synthelabo από την επιτροπή χρηματιστηριακών επιχειρήσεων και την επιτροπή U.S Securities and Exchange Commission στην ιστοσελίδα www.sec.gov, ή απευθείας από την Sanofi-Synthelabo στην ιστοσελίδα www.sanofi-synthelabo.com.


 

ΗΟΜΕPAGE