Νέα βιομηχανική μονάδα για τη φαρμακευτική DEMO ΑΒΕΕ
<<< Προηγούμενη σελίδα

Τα εγκαίνια της νέας της βιομηχανικής μονάδας πραγματοποίησε η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ, που διανύει την τέταρτη δεκαετία επιτυχημένης πορείας και δυναμικής εξέλιξης. Η DEMO κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά νοσοκομειακών προϊόντων, ενώ παραμένει στην κορυφή των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών σε εξαγωγές.
Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της DEMO κ. Σταύρος Δέμος τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής:
"Σήμερα εγκαινιάζουμε τη δεύτερη βιομηχανική μονάδα παραγωγής που ολοκληρώσαμε το 2001, η οποία αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών τόσο της εγχώριας αγοράς, όσο και εκείνης του εξωτερικού. Με τη μονάδα αυτή η DEMO έγινε μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές εγκαταστάσεις φαρμάκων στην Ελλάδα, αφού αυτές καλύπτουν συνολικά 25.000 τετραγωνικά μέτρα. Το 2001 οι πωλήσεις της εταιρείας υπερέβησαν τα 9,4 δισ. δρχ. Οι επενδύσεις αυτές σε τεχνολογία και ανθρώπινο δυναμικό μπορούν σήμερα να χαρακτηρισθούν ως άκρως επιτυχημένες, αφού οδήγησαν την εταιρεία σε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 45% κάθε χρόνο κατά την τελευταία τετραετία και σε συνολικό τετραπλασιασμό του κύκλου εργασιών από το 1997 έως το 2001".
Η DEMO, που ιδρύθηκε το 1965, ειδικεύεται στην παραγωγή στείρων ενέσιμων διαλυμάτων, όπως μεγάλη σειρά προϊόντων αντιβίωσης, ορούς μικρού και μεγάλου όγκου και κοινόχρηστα προϊόντα τα οποία απευθύνονται κυρίως στη νοσοκομειακή αγορά. Η DEMO αντιπροσωπεύει και προωθεί μια μεγάλη σειρά προϊόντων ιδιαίτερα σημαντική για τη δημόσια υγεία, όπως προϊόντα αίματος, παράγωγα αποσιδήρωσης από του στόματος, προϊόντα τεχνητού νεφρού κ.ά. Παράλληλα, πραγματοποιεί εξαγωγές σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως το Βέλγιο, η Ισπανία, η Κίνα, χώρες της Μ. Ανατολής και της Αφρικής, καθώς και σε διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unicef και ο ΟΗΕ.

ΗΟΜΕPAGE