Εκδήλωση της Genesis Pharma για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Η Genesis Pharma στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ενημέρωσης και προσέλκυσης ενδιαφέροντος του κοινού και της πολιτείας για τα προβλήματα και τις ανάγκες των ατόμων που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας καθώς και το πέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων, οργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της ταινίας/ντοκιμαντέρ "Θα βγάλω φτερά" την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ "Θα βγάλω φτερά", με ήρωες μια παρέα φίλων με κινητικά προβλήματα, είναι μια ταινία με θέμα τη χαρά που δίνει η ζωή σε όσους έχουν τη διάθεση να τη ζήσουν, παρ' όλο που πρέπει να ξεπεράσουν αντίξοες καταστάσεις.
Πάνω από τρία χρόνια κυνηγούσε το ντοκιμαντέρ της η Αννέτα Παπαθανασίου και, τελικά, πραγματοποιήθηκε χάρη στη φαρμακευτική εταιρεία Genesis Pharma και τη χορηγία της. H ιδέα ξεκίνησε όταν ανέλαβε να υποστηρίξει στη σκηνή του "Αυλωνίτη" (1999) το ρόλο της διάσημης βιολονίστας και πάσχουσας από σκλήρυνση κατά πλάκας Ζακλίν Ντιπρέ ("Ντουέτο για ένα") και συνάντησε πάσχοντες από τη χρόνια αυτή νόσο. Πήγε στα γραφεία του συλλόγου τους και συμμετείχε σε εκδηλώσεις τους. "Ανακάλυψα ανθρώπους με φοβερή δύναμη, κέφι και χιούμορ", λέει η σκηνοθέτης. "Έδωσαν άλλο νόημα, άλλη ποιότητα και στη δική μου ζωή. Αισθάνθηκα κι εγώ να κάνω ασκήσεις θάρρους μαζί τους".
Ο αγώνας της -χωρίς, πάντως, αποτέλεσμα- να αποκτήσει το θέατρο "Αυλωνίτη" ειδικό αναβατήρα ώστε να δουν μια παράσταση που τους αφορούσε άμεσα άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, ήταν το πρώτο εμφανές αποτύπωμα στη ζωή της από τον "καινούργιο κόσμο" που είχε ανακαλύψει. Από τότε δεν έπαψε στιγμή να τον σκέφτεται, να χαίρεται τη φιλία του και να ρίχνει ένα νέο βλέμμα γύρω της. Να αναρωτιέται: "Πώς ζουν, πώς εργάζονται, πώς διασκεδάζουν άνθρωποι καθηλωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι;". Οι απορίες της παίρνουν στην ταινία τις πιο άμεσες απαντήσεις από μια παρέα με κινητικά προβλήματα, που δεν φοβήθηκε την έκθεση. Ανάμεσά της και ο Γιάννης Κουφάλης, στον οποίο εμπιστεύτηκε κι ένα μίνι ντοκιμαντέρ μέσα στο ντοκιμαντέρ.
Χορηγός της ταινίας "Θα βγάλω φτερά" είναι η Genesis Pharma, η Biogen Idec και το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.
Η ταινία "Θα βγάλω φτερά" πήρε το δεύτερο βραβείο για "Ντοκιμαντέρ άνω των 45΄" στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2004. Το βραβείο συνοδεύτηκε από το χρηματικό έπαθλο των 7.000 ευρώ.
Η εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και θα τη συντονίσει η δημοσιογράφος Μπίλιω Τσουκαλά. Θα προλογίσουν κρατικοί φορείς και πρόεδροι ιατρικών συλλόγων και θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας. Το πρόγραμμα θα κλείσει με δεξίωση (κοκτεϊλ) στο φουαγιέ του Μεγάρου.


 

ΗΟΜΕPAGE