Η Sanofi-Synthelabo γιορτάζει σε ολόκληρο τον κόσμο τα 30 χρόνια από την ίδρυσή
της δηλώνοντας ότι "Μόνο με την καρδιά μας μπορούμε να μεγαλώνουμε σωστά!"

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Στις 9 Ιανουαρίου στο Παρίσι και εντός του μηνός Ιανουαρίου 2003 σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου είναι εγκατεστημένη η Sanofi-Synthelabo, οι εργαζόμενοι γιόρτασαν τα 30ά γενέθλια του ομίλου.
30 χρόνια στην υπηρεσία της Υγείας. 30 χρόνια επιδόσεων!
Το 1973 υπήρξε ιστορική στιγμή για την Sanofi-Synthelabo. Ήταν η χρονιά ίδρυσης της Sanofi από την Εθνική Πετρελαϊκή Εταιρία ElfAquitaine και ταυτόχρονα η χρονιά που η L'Oreal γίνεται πλειοψηφών μέτοχος της Synthelabo.
Σήμερα, 30 χρόνια αργότερα, η Sanofi-Synthelabo είναι ο 2ος φαρμακευτικός όμιλος στη Γαλλία, 7ος στην Ευρώπη και 18ος στον κόσμο. Η Sanofi-Synthelabo υπερήφανη για τους 32.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες, ανακοινώνει κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 7 δις ευρώ και διαθέτει 50 μόρια σε ανάπτυξη.
Κατατασσόμενη στους 20 πρώτους φαρμακευτικούς ομίλους παγκοσμίως, η Sanofi-Synthelabo είναι η νεότερη και από τις δυναμικότερες φαρμακευτικές εταιρίες σε πωλήσεις και αποτελέσματα.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2002, η Sanofi-Synthelabo αποτελεί την 3η αξία του δείκτη CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού, με κεφαλαιοποίηση 43 δις ευρώ.
Η επιτυχία της Sanofi-Synthelabo δομήθηκε πάνω σε θεμελιώδεις αξίες, με τις οποίες πορεύονται στην πλειοψηφία τους οι 32.000 εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο: την Τόλμη, το Σεβασμό, τη Δημιουργικότητα, το Θάρρος, την Αλληλεγγύη και την Αποδοτικότητα.
Η τόλμη, οδηγεί στην καινοτομία, ωθεί τον όμιλο να ενεργεί με διαφορετικό τρόπο και μετατρέπει συχνά σε επιτυχία αυτό που η εμπειρία θα του απαγόρευε να τολμήσει.
Ο σεβασμός, επιτυγχάνεται με την ακρόαση και την κατανόηση, γεγονός που επιτρέπει την κινητοποίηση παντού στον κόσμο, δεχόμενοι κάθε πολιτισμική διαφορά.
Η δημιουργικότητα, είναι ο συνδυασμός αντικονφορμισμού και κοινής λογικής, που γεννιέται από τη θέληση για επιτυχία.
Το κουράγιο, είναι απαραίτητο για να πετύχει τα αδύνατα, με σεβασμό ταυτόχρονα στις θεμελιώδεις αξίες.
H αλληλεγγύη, επιτρέπει να το μοίρασμα τόσο των επιτυχιών όσο και των αποτυχιών, ενώνει τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και συνεισφέρει στην ανακούφιση των ασθενών, ανακαλύπτοντας νέες οδούς πρόσβασης στη θεραπεία.
Η αποδοτικότητα, τέλος, ακρογωνιαίος λίθος της ιστορίας του ομίλου, είναι το κλειδί για το μέλλον, που ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη για το μέλλον και επιτρέπει τη συνέχιση στη διαχρονική πορεία.
Είναι το πάθος για τελειότητα και αποδοτικότητα που δίνει νόημα σε όλες αυτές τις αξίες και τις καθιστά δυναμικές και σταθερές. Η αποδοτικότητα, που επέδειξε ο όμιλος καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, οφείλεται επίσης και στη συνεχή υποστήριξη των μετόχων, που πάντοτε φρόντιζαν για τη διαχρονική ανάπτυξη του ομίλου.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Sanofi-Synthelabo, Jean-Francois Dehecq: "Οφείλουμε να συνεχίζουμε να μαχόμαστε καθημερινά ενάντια στις ασθένειες, όλοι μαζί, και προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας, να νοιαζόμαστε συνεχώς για την αποδοτικότητά μας σε όλους τους τομείς. Διατηρώντας αυτές τις αξίες, το μέλλον θα είναι για εμάς πραγματική πρόκληση. Η ιστορία μας απλά μόλις ξεκίνησε."
Σήμερα, 30 χρόνια μετά, η πορεία μας συνεχίζεται...

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2002
ΣΑΦΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
+14,8% ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
+12,8% ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ1


Η Sanofi-Synthelabo πραγματοποίησε το 2002 ενοποιημένο κύκλο εργασιών 7.448 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +12,8% σε συγκριτικά στοιχεία[1] και +14,8% σε δημοσιευμένα στοιχεία.
Οι αναδιοργανωτικές μεταβολές ενοποίησης[3] είχαν θετική επίδραση 4,5 μονάδων. Οι νομισματικές διακυμάνσεις είχαν αρνητική επίδραση 2,5 μονάδων στο σύνολο της χρονιάς.


Στην Ευρώπη, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 4.297 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας αύξηση +11,8% σε συγκριτικά και +10,9% σε δημοσιευμένα στοιχεία. Το καλό επίπεδο ανάπτυξης στην Ευρώπη το 2002 επιτεύχθηκε παρά τα μέτρα μείωσης των εξόδων υγείας στην Ιταλία και τη Γερμανία.
Στις ΗΠΑ, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1.689 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +17,5% σε συγκριτικά και +53,7% σε δημοσιευμένα στοιχεία. Το λανσάρισμα του Eloxatine(r), την 30ή Αυγούστου 2002, επέτρεψε την πραγματοποίηση κύκλου εργασιών στα τέλη Δεκεμβρίου 116 εκατομμυρίων ευρώ καλύπτοντας την αρνητική επίδραση της εμφάνισης γενόσημων προϊόντων του Primacor(r) (Corotrope(r)). Η δυναμική αύξηση του δημοσιευμένου κύκλου εργασιών παρά την κάμψη του δολαρίου, προκύπτει από την ενοποίηση του 100% των πωλήσεων του Ambien(r) από 1ης Ιανουαρίου 2002, έναντι +49% το 2001.
Στις λοιπές χώρες του κόσμου, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1.462 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχεί σε πρόοδο +10,3% σε συγκριτικά και -3,4% σε δημοσιευμένα στοιχεία. Η πολύ καλή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην Ασία υπερκάλυψε την οικονομική και νομισματική κρίση στη Λατινική Αμερική. Σε δημοσιευμένα στοιχεία, η μείωση ανάπτυξης προκύπτει από τη μετάβαση ενοποίησης της Sanofi-Synthelabo-Fujisawa στην Ιαπωνία από το 100% στο 51% και από την αδυναμία του γεν και ορισμένων λατινοαμερικανικών νομισμάτων .
Το τέταρτο τρίμηνο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 1.902 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +11,6% σε συγκριτικά και +13,4% σε δημοσιευμένα στοιχεία.
Στην Ευρώπη, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1.093 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας αύξηση +9,7% σε συγκριτικά και +9,5% σε δημοσιευμένα στοιχεία.
Στις ΗΠΑ, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 450 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +20,7% σε συγκριτικά και +62,8% σε δημοσιευμένα στοιχεία.
Στον λοιπό κόσμο, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 360 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πρόοδο κατά +7,3% σε συγκριτικά και -10,9% σε δημοσιευμένα στοιχεία.

Αναπτυσσόμενες πωλήσεις
Οι αναπτυσσόμενες πωλήσεις, που αντιπροσωπεύουν την παγκόσμια παρουσία των προϊόντων της Sanofi-Synthelabo, ανήλθαν σε 9.585 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά +14,5% σε συγκριτικά στοιχεία. Οι αναπτυσσόμενες πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου ανήλθαν σε 2.441 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +12,7% σε συγκριτικά στοιχεία.


Το έτος 2002 σημαδεύτηκε, στην αμερικανική αγορά, από την πολιτική μείωσης των αποθεμάτων του Plavix(r) και του Avapro(r) στα σημεία χονδρικής πώλησης, από την Bristol-Myers Squibb από τον Μάρτιο του 2002.
Στη συνολική χρήση του έτους, οι αναπτυσσόμενες πωλήσεις του Plavix(r)/Iscover(r) ανήλθαν σε 2.587 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά +32,2% σε συγκριτικά στοιχεία.
Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις βάσει τιμολογίων της ίδιας περιόδου ανήλθαν σε 1.565 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά +23,3% σε συγκριτικά στοιχεία. Παράλληλα, η ζήτηση των προϊόντων συνέχισε να αυξάνει με ψηλούς ρυθμούς, οδηγώντας σε όγκο συνταγών που σημείωσαν αύξηση κατά +35% (IMS retail+mail order), συνολικά στα τέλη Δεκεμβρίου, στον οποίο προστίθεται η επίδραση των ευνοϊκών τιμών .
Στην Ευρώπη και τον λοιπό κόσμο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +49% το 2002.
Οι αναπτυσσόμενες πωλήσεις του Aprovel(r)/Avapro(r)/Karvea(r) ανήλθαν σε 1.068 εκατομμύρια ευρώ το 2002, σημειώνοντας πρόοδο κατά +18,9% σε συγκριτικά στοιχεία.
Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις βάσει τιμολογίων την περίοδο αυτή, ανήλθαν σε 373 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας μείωση -0,2% σε συγκριτικά στοιχεία. Την ίδια περίοδο, η ζήτηση του προϊόντος σημείωνε αύξηση σε όγκο κατά +13% (IMS retail+mail order) συνολικά στα τέλη Δεκεμβρίου, στην οποία προστίθεται η επίδραση των ευνοϊκών τιμών.
Στην Ευρώπη και τον λοιπό κόσμο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +33% το 2002.
Οι παγκόσμια αναπτυσσόμενες πωλήσεις του Stilnox(r)/Ambien(r)/Myslee(r) ανήλθαν στο σύνολο χρήσης της χρονιάς σε 1.455 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά +25,5% σε συγκριτικά στοιχεία.
Στις ΗΠΑ, το προϊόν πραγματοποίησε ετήσιες πωλήσεις 1.208 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +27% σε συγκριτικά στοιχεία. Παράλληλα, στο σύνολο της χρήσης, η ζήτηση του προϊόντος παρέμεινε υψηλή, με όγκο συνταγών σε αύξηση κατά +19% (IMS retail+mail order) συνολικά στα τέλη Δεκεμβρίου, στην οποία προστίθεται η επίδραση της ευνοϊκής τιμής.
Στην Ευρώπη και τον λοιπό κόσμο, οι πωλήσεις προόδευσαν κατά +20% το 2002, χάρις στην επιτυχία του προϊόντος στην Ιαπωνία, όπου κατέχει το 16% του μεριδίου αγοράς σε αξία στα τέλη Νοεμβρίου 2002.

Ενοποιημένες πωλήσεις ανά προϊόν
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών των δεκαπέντε πρώτων φαρμάκων του ομίλου ανήλθε σε 5.100 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πρόοδο κατά +20,1% σε συγκριτικά στοιχεία και κατά +28,3% σε δημοσιευμένα.
Η βαρύτητα των 15 πρώτων προϊόντων στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών ήταν, στα τέλη του 2002, 68% έναντι 64% το 2001 σε συγκριτικά στοιχεία.
Ο κύκλος εργασιών των λοιπών προϊόντων του χαρτοφυλακίου ανήλθε σε 2.348 εκατομμύρια ευρώ, παραμένοντας πρακτικά σταθερός το 2002 (-0,4%).


Η διαφορά της αύξησης του Stilnox(r)/Ambien(r) σε συγκριτικά (+25,5%) και σε δημοσιευμένα στοιχεία (+81,3%), προκύπτει κυρίως από την κατά 100% ενοποίηση το 2002 της Lorex Pharmaceuticals, που προηγουμένως ήταν ενοποιημένη κατά 49%.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Plavix(r) ανήλθε σε 987 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +41,5% σε συγκριτικά στοιχεία. Η διατήρηση ενός πολύ υψηλού επιπέδου ανάπτυξης συνδέεται με τη νέα ένδειξη του προϊόντος που εγκρίθηκε το 2002 και το γεγονός ότι το προϊόν συμπεριλήφθηκε στις κατευθυντήριες θεραπευτικές οδηγίες στην Καρδιολογία.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Aprovel(r) ανήλθε σε 562 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +34,0% σε συγκριτικά στοιχεία, επισημαίνοντας την επιτυχία του στην Ευρώπη, όπου έγινε το δεύτερο προϊόν στην κατηγορία του.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Eloxatine(r) ανήλθε σε 389 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +101,3% σε συγκριτικά στοιχεία. Αυτή η πολύ σημαντική ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα του επιτυχούς λανσαρίσματος στην αμερικανική αγορά του Eloxatine(r) την 30ή Αυγούστου 2002 και στην αμείωτη ανάπτυξη του προϊόντος την Ευρώπη και τον λοιπό κόσμο.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Arixtra(r) ανήλθε σε 9,1 εκατομμύρια ευρώ, με μικρότερη διείσδυση από την αναμενόμενη στην υπάρχουσα ένδειξη. Το πρόγραμμα επέκτασης των ενδείξεων του προϊόντος προχωρά σύμφωνα με το σχεδιασμό, με αίτηση στα τέλη 2002 επέκτασης των ενδείξεων στη μακροχρόνια προφύλαξη από αγγειακά θρομβοεμβολικά επεισόδια μετά από ορθοπαιδική χειρουργική επέμβαση.

Σημαντικά γεγονότα της χρονιάς 2002
- Απόκτηση του 51% της Pharmacia στη Lorex Pharmaceuticals που προωθεί το Ambien(r) στις ΗΠΑ.
- ΄Εγκριση νέας ένδειξης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για το Plavix(r)/Iscover(r) στη θεραπεία των ασθενών με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο (ασταθή στηθάγχη ή non Q έμφραγμα του μυοκαρδίου).
- Έγκριση στις ΗΠΑ και σε Ευρώπη του Aprovel(r)/Avapro(r) στην διαβητική νεφροπάθεια για τους ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και διαβήτη τύπου 2.
- Έγκριση στην Ευρώπη και λανσάρισμα στις ΗΠΑ και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες του Arixtra(r) στην πρόληψη των αγγειακών θρομβοεμβολικών επεισοδίων, για τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μείζονα ορθοπαιδική χειρουργική επέμβαση των κάτω άκρων, όπως μετά από κάταγμα ισχίου, αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος.
- Λανσάρισμα στις ΗΠΑ του Eloxatin(r) για τη θεραπεία δεύτερης γραμμής του καρκίνου του παχέος εντέρου, του Εlitek(r) (rasburicase) για τη θεραπεία της υπερουριχαιμίας οφειλόμενης στην χημειοθεραπεία στην Παιδιατρική, του Eligard(r) (δοσολογικό σχήμα 1 μηνός και 3 μηνών) στη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του προστάτη.
- Προάσπιση των δικαιωμάτων του Plavix(r). Στις ΗΠΑ η Sanofi-Synthelabo, σε στενή συνεργασία με την Bristol-Myers Squibb και σε απάντηση στην αίτηση που υποβλήθηκε στον FDA για έγκριση αντιγράφου του Plavix(r) με απλουστευμένη διαδικασία, άσκησε ένδικα μέσα εναντίον των εταιριών Apotex και Dr Reddy Laboratories για παραβίαση των δικαιωμάτων πατέντας του προϊόντος στις ΗΠΑ.
- Έγκριση στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μιας νέας πατέντας προστασίας της κρυσταλλικής πολυμορφικής μορφής 2 της κλοπιδογρέλης (Plavix(r)/Iscover(r)). Η νέα αυτή πατέντα προφυλάσσει μέχρι το 2019 τη μορφή με την οποία κυκλοφορεί σήμερα το προϊόν στην αγορά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προοπτικές
Ο όμιλος επιβεβαιώνει για τη χρήση 2002 μια αύξηση των καθαρών αποτελεσμάτων του ομίλου ανώτερη του 25% προ εκτάκτων στοιχείων και αποσβέσεων υπεραξίας επιχείρησης.
Οι ανακοινώσεις για τις προοπτικές της εταιρίας βασίζονται στις λογικές προβλέψεις μέχρι σήμερα. Η πραγματοποίησή τους υπόκειται στους κινδύνους και την ανασφάλεια της αγοράς και δύνανται να διαφέρουν σημαντικά βάσει διαφόρων παραγόντων, όπως είναι η επιτυχία των προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης, η δυνατότητα της εταιρίας να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας της, ο ανταγωνισμός, οι αντιξοότητες από τις δημόσιες αρχές, οι αντιδικίες.
Οι επενδυτές και οι δικαιούχοι κινητών αξιών μπορούν να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα της Sanofi-Synthelabo από την επιτροπή χρηματιστηριακών επιχειρήσεων και την επιτροπή US Securities and Exchange Commission, ή απευθείας από την Sanofi-Synthelabo.

1 Τα συγκριτικά στοιχεία προκύπτουν από τη σταθερή δομή του ομίλου και τις νομισματικές διακυμάνσεις
2Οι αναπτυσσόμενες πωλήσεις περιλαμβάνουν τις ενοποιημένες πωλήσεις της Sanofi-Synthelabo και τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια συμφωνιών με την Bristol-Myers Squibb για το Plavix(r)/Iscover(r) (clopidogrel)και τοt Aprovel(r)/Avapro(r)/Karvea(r) (irbesartan), με την Fujisawa για το Stilnox(r)/Myslee(r) (zolpidem) και με την Organon για το Arixtra(r) (fondaparinux) σύμφωνα με την ενημέρωση των εταίρων μας
3 Κυρίως, μετάβαση από το 49% στο 100% της ενοποίησης της Lorex στις ΗΠΑ , μετάβαση από το 100% στο 51% της Sanofi-Synthelabo-Fujisawa στην Ιαπωνία το 2002 και την εκχώρηση της Ela Medical το 2001.ΗΟΜΕPAGE