" Έπαθλα REACH" από SANOFI SYNTHELABO και BRISTOL-MYERS SQUIBB
Mία συνεργασία με στόχο την αναγνώριση και την υποστήριξη της καινοτομίας, που θα επιτρέψει μείωση της επίπτωσης της αθηροθρόμβωσης.

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Η Sanofi-Synthelabo και η Bristol-Myers Squibb ανακοίνωσαν την προώθηση του προγράμματος επιβράβευσης "REACH" (REduction of Atherothrombosis for Continued Health - Μείωση της Αθηροθρόμβωσης για συνεχή υγεία), μια πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει την πολλά υποσχόμενη εργασία των ιατρών και των πτυχιούχων MD ή PhD, στη βελτίωση της κλινικής αντιμετώπισης της αθηροθρόμβωσης. Στο πρόγραμμα "Έπαθλα REACH" συμμετέχουν επίσης η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας και η Ευρωπαϊκή Εταιρία Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (the European Stroke Conference) που θα φιλοξενήσoυν τις εκδηλώσεις απονομής "Έπαθλα REACH" το 2003.
Το πρόγραμμα "REACH" θα διακρίνει τις καινοτόμες εργασίες στην κλινική αντιμετώπιση της αθηροθρόμβωσης, απονέμοντας τρία ετήσια βραβεία, ποσού 15.000 ευρώ έκαστο, προκειμένου να ξεκινήσουν ή να συνεχισθούν σχέδια κλινικής έρευνας στον τομέα της Καρδιολογίας, της Νευρολογίας και της Αγγειολογίας (το βραβείο της Αγγειολογίας θα απονεμηθεί το 2004).
Οι νικητές θα προσκληθούν επίσης να συμμετάσχουν σε μία εκδήλωση απονομής, που θα λάβει χώρα σε μια από τις ετήσιες συναντήσεις των συμμετεχόντων διεθνών ιατρικών εταιριών.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ιατροί ή κάτοχοι πτυχίων MD ή PhD και να δραστηριοποιούνται σε έρευνα σχετική με την αθηροθρόμβωση. Οι υποψηφιότητες για τα έπαθλα "REACH" θα κριθούν από μια διεθνή διεπιστημονική επιτροπή, που απαρτίζεται από διακεκριμένους Καρδιολόγους, Νευρολόγους και Αγγειολόγους, συγκεκριμένα τους Gilles Montalescot, Michael Hennerici, Harry Buller, William Hiatt, Mark Alberts and Diego Ardissino.
"Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα "REACH", μία πρωτοβουλία που διακρίνει τους πολλά υποσχόμενους ιατρούς και πτυχιούχους PhD, κάθε εθνικότητας, στον τομέα της αθηροθρόμβωσης, μιας πάθησης που αφορά σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και που κοστίζει, σε παγκόσμιο επίπεδο, δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Η μάχη ενάντια στην αθηροθρόμβωση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και η μείωση των επιπτώσεών της, επιτακτική ανάγκη. Είναι πρωταρχικής σημασίας να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την αναζήτηση νέων τρόπων πρόληψης αυτής της ασθένειας", σχολίασε ο καθηγητής Michael Hennerici, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Εγκεφαλικών Επεισοδίων. "Το πρόγραμμα "REACH" θα συνεισφέρει στην πρόοδο της έρευνας, προετοιμάζοντας την επαγγελματική πορεία των πολλά υποσχόμενων κλινικών ιατρών".
Η αθηροθρόμβωση είναι η κοινή αιτία της στεφανιαίας νόσου, του ισχαιμικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και της περιφερικής αρτηριακής νόσου. Είναι επίσης μια πάθηση με τεράστια οικονομική επιβάρυνση για την κοινωνική υγεία. Η αθηροθρόμβωση είναι υπεύθυνη για πλέον του 28% των θανάτων παγκοσμίως και το ποσοστό αυξάνει σταθερά1."

Οn-line δήλωση συμμετοχής
H τελευταία ημέρα των εγγραφών των υποψηφίων για το πρόγραμμα "REACH" 2003, είναι η 21η Μαρτίου 2003.
Οι υποψήφιοι πρέπει να επισκεφθούν το web site http://www.atherothrombosis.org/reach και να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους σε μια από τις τρεις κατηγορίες που θα βραβευθούν (τη Νευρολογία, την Καρδιολογία και την Αγγειολογία), εκθέτοντας τα βασικά σημεία ενός καινοτόμου προγράμματος που εκπονούν και που θα πρέπει να στοχεύει στην αναβάθμιση της κλινικής αντιμετώπισης των ασθενών με αθηροθρόμβωση.
Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης, εναλλακτικά, να υποβάλλουν προτάσεις για πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, αποδεικνύοντας με σαφήνεια τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν, όσον αφορά στη φροντίδα του ασθενούς. ΄Ολες οι αιτήσεις θα πρέπει να καθορίζουν τον ζητούμενο τρόπο στήριξης της περαιτέρω εξέλιξης του σχεδίου, μέσω του χρηματικού βραβείου.


ΗΟΜΕPAGE