Το 1ο Πανελλήνιο Forum Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής από την ΑΝΑΣΑ και το Υπουργείο Υγείας με διεθνή συμμετοχή


<<< Προηγούμενη σελίδα

Το 1ο Πανελλήνιο Forum με θέμα τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΝΑΣΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Το Forum θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton και η είσοδος θα είναι ελεύθερη προς την ιατρική κοινότητα.
Στο πλαίσιο του Forum oι επιστήμονες Mari Campbell και Gladys Ellis, από το τμήμα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του νοσοκομείου MAUDSLEY στο Λονδίνο, θα παρουσιάσουν τα πρώτα αποτελέσματα με βάση τις κλινικές εμπειρίες και τεχνικές της νέας θεραπευτικής παρέμβασης για την Ψυχογενή Ανορεξία, όπως αυτή διεξάγεται από την ομάδα του νοσοκομείου MAUDSLEY.
Στόχος του Forum είναι η παρουσίαση των σύγχρονων αντιλήψεων και πρακτικών στην έρευνα, τη διάγνωση τη θεραπεία και την πρόληψη των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων.
Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η συμβολή της Α' Ψυχιατρικής και Α' Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ανάλυση όλου του φάσματος των διατροφικών διαταραχών στις διάφορες ηλικιακές ομάδες, καθώς και της αντιμετώπισης τους στον ελληνικό πληθυσμό.
Η ΑΝΑΣΑ είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική εταιρία στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής. Η ΑΝΑΣΑ κάνει το πρώτο βήμα, δίνοντας την ευκαιρία στους πάσχοντες και στους οικείους τους να αναγνωρίσουν, να αποδεχτούν και να απενοχοποιήσουν τις παθήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή. Πάνω απ΄όλα φέρνει ένα μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης στην αντιμετώπιση του προβλήματος στη χώρα μας.

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 18 Σεπτεμβρίου 2009, Politics