Ο «ναός» της Αποκατάστασης λειτουργεί στην Ν. Ιωνία και λέγεται «ΑΝΑΠΛΑΣΗ»)


<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Τη λειτουργία μιας μοναδικής, διεθνώς πρότυπης, ενιαίας και ολοκληρωμένης Δομής Αποκατάστασης, εθνικής εμβέλειας, στην καρδιά της Αττικής, ανακοίνωσε ο νευροχειρουργός Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Ιατρικής Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ.
Η νέα ΑΝΑΠΛΑΣΗ, συνολικής δυναμικότητας 330 ασθενών ημερησίως, λειτουργεί στη Νέα Ιωνία και παρέχει ποιοτικά πιστοποιημένες υπηρεσίες Αποκατάστασης από την Ομάδα Αποκατάστασης προς τον πάσχοντα και την οικογένειά του.Το γεγονός αυτό συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 χρόνων λειτουργίας της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, του μοναδικού διαπιστευμένου Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στη χώρα μας, που έχει ταυτίσει το όνομά της με την έννοια «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ».«Καταθέσαμε συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία που αποκτήσαμε κατά τη θητεία μας στα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής, για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, για να δημιουργήσουμε τον «ναό» της Αποκατάστασης», τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος και συνέχισε: «Το Ιατρικό, θεραπευτικό και διοικητικό προσωπικό μας συμμετέχει ενεργά και συνειδητά στις κοινωνικές και επιστημονικές παρεμβάσεις μας και ενστερνίζεται το Όραμά μας».«Για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο, στον τομέα Υγείας και Αποκατάστασης, όλες οι κατηγορίες υπηρεσιών αποκατάστασης παρέχονται από τον ίδιο φορέα. Στους ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού και αναπνευστικού συστήματος και έχουν ανάγκη αποθεραπείας και αποκατάστασης, δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ κλειστής και ημερήσιας νοσηλείας.Παράλληλα, άτομα με χρόνια κινητικά προβλήματα μπορούν να απολαύσουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας, ανάλογα με τις ανάγκες τους, κατά την παραμονή τους στις ειδικές εγκαταστάσεις του Κέντρου.Επιπλέον, υπηρεσίες αποκατάστασης παρέχονται τόσο ενδονοσοκομειακά, σε συνεργασία με Νοσηλευτικά Ιδρύματα, όσο και κατ' οίκον, εφόσον το επιθυμεί ο ασθενής.
Οι υπηρεσίες αυτές καλύπτονται από όλους τους (δημόσιους και ιδιωτικούς) ασφαλιστικούς φορείς».
«Κατασκευάσαμε ένα άρτιο λειτουργικά, υπερσύγχρονο και προσπελάσιμο από όλες τις μορφές «αναπηρίας» κτίριο, με τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας», επεσήμανε ο κ. Γεωργόπουλος, προσθέτοντας: «Εγκαταστήσαμε σ' αυτό έναν έξυπνο ηλεκτρονικό «εγκέφαλο» που επιτηρεί τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, αυτοματοποιεί τον έλεγχό τους, διαχειρίζεται έξυπνα την ενέργεια, εποπτεύει την ύδρευση και την πυρασφάλεια - πυρανίχνευση, προσφέρει τον επιθυμητό κλιματισμό, υγρασία, φωτισμό, ποιότητα αέρα και εξασφαλίζει ιδανική ρύθμιση μικροκλίματος, σε όσους νοσηλεύονται και εργάζονται στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ.
Εξοπλίσαμε τις μονάδες νοσηλείας και την μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) με ρομποτικά κρεβάτια, που έρχονται από το μέλλον για να ανακουφίσουν τους ασθενείς και να τους εκπαιδεύσουν στα πρώτα τους βήματα για αυτοεξυπηρέτηση και αυτονομία. Παράλληλα βοηθούν το νοσηλευτικό προσωπικό, αίροντας το άχθος, να επικεντρώνεται στην ουσία του νοσηλευτικού λειτουργήματος και να ανταποκρίνεται στις πλέον ειδικές απαιτήσεις νοσηλείας των ασθενών.
Εξασφαλίζουν αλλαγή θέσεων επί κλίνης, έγερση σε θέση καρέκλας, ορθοστάτιση και κίνηση. με ευέλικτο σύστημα ηλεκτρονικού χειρισμού, εύχρηστο ακόμα και από τον ίδιο τον ασθενή. Η προχωρημένη μικροκλιματική τεχνολογία που διαθέτουν τα στρώματά τους, προβλέπει και ακολουθεί τις ανάγκες του πάσχοντος. Για να προσφέρουν άνεση και χαλάρωση, «διατάζουν» τις ενσωματωμένες αεροκυψέλες να απελευθερώσουν αέρα, ανάλογα με την πίεση που δέχονται από τα μέλη του ανθρώπινου σώματος. Επιπλέον, χάρη στην προαιρετική επιλογή λειτουργιών επίκρουσης-δόνησης και συνεχόμενης και εναλλασσόμενης πλευρικής περιστροφής που διαθέτουν, συμπράττουν με τους ιατρούς, νοσηλευτές και θεραπευτές στην πρόληψη και θεραπεία κατακλίσεων, αναπνευστικών λοιμώξεων, πνευμονοπαθειών και εν τω βάθει φλεβικών θρομβώσεων.Εμπλουτίσαμε τους θεραπευτικούς μας χώρους, συνολικής κάλυψης 1.200 τ.μ. με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Δημιουργήσαμε μια μοναδική θεραπευτική πισίνα, θερμαινόμενη στους 34-35ο C. Εκμεταλλευόμαστε την κίνηση του θερμού νερού, σε συνδυασμό με τον αέρα, που εκτοξεύονται από ειδικές μονάδες, πλευρικές και πυθμένος, για να πετύχουμε τους θεραπευτικούς στόχους της αποκατάστασης, ασφαλέστερα, ταχύτερα, ευκολότερα και αποτελεσματικότερα.
Την ίδια τεχνολογία ενσωματώσαμε σε ειδικά ανάκλιντρα, που βρίσκονται μέσα στη θεραπευτική πισίνα, ώστε να επιτύχουμε το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως οι τετραπληγικοί ασθενείς, που ταλαιπωρούνται από έντονη σπαστικότητα και δυσκαμψία!Επιδιώκουμε με τον εξοπλισμό μας να συμβάλλουμε καταλυτικά στις πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας και νοσηλείας που εφαρμόζονται από το πλέον κατηρτισμένο και έμπειρο ιατρικό, νοσηλευτικό και θεραπευτικό προσωπικό, που διαθέτει η χώρα μας», δήλωσε με έμφαση ο κ. Γεωργόπουλος και συνέχισε:Δημιουργήσαμε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, εξασφαλίζοντας στους ασθενείς αίσθημα χαλάρωσης, ευεξίας και ανεξαρτησίας, ώστε να ανταποκρίνονται κατά το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στη θεραπεία τους, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται και προάγεται η αξιοπρέπειά τους. Μέσα από το θεσμό της Ημερήσιας Φροντίδας, διασφαλίζουμε την άριστη φυσική κατάσταση ασθενών που εξαιτίας νόσου ή ατυχήματος έχουν αποκτήσει μόνιμα κινητικά και λειτουργικά ελλείμματα. Ταυτόχρονα, τους ανακουφίζουμε με ψυχολογική υποστήριξη και τους ενθαρρύνουμε με δημιουργική απασχόληση και κοινωνικές δραστηριότητες, αίροντας τον κοινωνικό αποκλεισμό τους».Και ο κ. Γεωργόπουλος κατέληξε: «Κάνουμε για τον ασθενή ό,τι είναι αναγκαίο και όχι ό,τι θεωρείται εφικτό, για να διασφαλίσει ποιότητα στη ζωή του και να εξασφαλίσει αυτόνομη διαβίωση. Τον βοηθούμε να διεκδικήσει το δικαίωμα συμμετοχής του στην εργασία, την οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Τον βοηθούμε να ξεπεράσει τους φυσικούς φραγμούς, από την μόνιμη ή παροδική ανικανότητά του και τους κοινωνικούς φραγμούς που δημιουργεί η αναπηρία του».