Έπαινος κοινωνικής προσφοράς στην AstraZeneca,
που παράλληλα ξεκίνησε και την αναδάσωση του Πεντελικού

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Μια ακόμα διάκριση κατακτά η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca, μετά τη μεγάλη διεθνή αναγνώριση και τα επιτεύγματα-σταθμούς στην παγκόσμια σκηνή της φαρμακολογίας. Η AstraZeneca Ελλάδος, που εδώ και 7 χρόνια βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο και το περιβάλλον, εφέτος βραβεύεται για πρώτη φορά για τον ανθρωποκεντρισμό, τη συνέπεια και τη διαχρονικότητα των κοινωνικών της προγραμμάτων.
Με γνώμονα τη μεγάλη εμβέλεια του προγράμματος "Πάντων μέτρον άνθρωπος", ο σύνδεσμος διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) απένειμε στην AstraZeneca την τιμητική διάκριση με τίτλο "Έπαινος κοινωνικής προσφοράς" στην κατηγορία της "Συνεχούς προσφοράς".
Τα "Αριστεία" και οι "Έπαινοι κοινωνικής προσφοράς" αποτελούν ένα σχετικά νέο θεσμό για τα ελληνικά δεδομένα. Καθιερώθηκαν για πρώτη φορά το 2001 και αποσκοπούν στην επιβράβευση των εταιριών που, εκτός από το επιχειρηματικό τους έργο, προσφέρουν παράλληλα, συχνά σιωπηρά, και κοινωνικό, συμμετέχοντας ως "εταίροι" στην κοινωνία των πολιτών.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο, και αναφερόμενος στο πρόγραμμα "Πάντων μέτρον άνθρωπος", ο πρόεδρος της AstraZeneca Ελλάδος κ. Christer Timelin τόνισε ότι "προσπάθεια του προγράμματος είναι να οργανώσει, να χορηγήσει και να υποστηρίξει ενέργειες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του Έλληνα πολίτη, καθώς η Υγεία αποτελεί το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό, το οποίο οφείλουμε να προασπίσουμε όλοι με κάθε τρόπο. Για το σκοπό αυτό, η AstraZeneca θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα κοντά στον άνθρωπο και θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την επίτευξη των στόχων αυτών".
Εκτός από το Πρόγραμμα "Πάντων μέτρον άνθρωπος", αδιάψευστο "μάρτυρα" του τεράστιου κοινωνικού έργου που επιτελεί η AstraZeneca αποτελεί και η νέα πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για την αναδάσωση του πεντελικού όρους. Συγκεκριμένα, η εταιρία "υιοθέτησε" έκταση συνολικού εμβαδού 120 περίπου στρεμμάτων, η οποία εφάπτεται της επαρχιακής οδού Πεντέλης-Αγ. Πέτρου, προκειμένου να δενδροφυτευθεί πλήρως και να αποτελέσει πολύτιμη προσφορά ενός νέου σημαντικού "πνεύμονα" πρασίνου στην Αττική. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε τρία (3) χρόνια.
Η AstraZeneca είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες παγκοσμίως που ασχολείται με την έρευνα, ανάπτυξη, παρασκευή και προώθηση συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς και με την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών. Η εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά σε ό,τι αφορά τα γαστρεντερολογικά, ογκολογικά, αναισθητικά και καρδιαγγειακά φάρμακα, καθώς και εκείνα του αναπνευστικού και του ΚΝΣ, με συνολικές πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 17,8 δισ. δολάρια.

 


ΗΟΜΕPAGE