Η Bayer Health Care παρουσιάζει το Διεθνές Βραβείο για την Ασπιρίνη
Ένα ορόσημο στην έρευνα του διαβήτη
Ένας Παθολόγος, τριάντα εννέα χρόνων ρίχνει φως σε ένα σημαντικό μηχανισμό δράσης

<<< Προηγούμενη σελίδα

Στον Dr. Minsheng Yuan (39 χρόνων) από την Κίνα, απονεμήθηκε φέτος το Διεθνές Βραβείο Νέων Ερευνητών για την Ασπιρίνη( (International Aspirin( Award 2003). Ο Dr. Yuan έχει ειδικευτεί στην Παθολογία και τώρα εργάζεται στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στην Βοστόνη (ΗΠΑ). Αποσαφήνισε το μηχανισμό δράσης με τον οποίο το ακετυλοσαλικυλικό οξύ μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ο καθηγητής Jurgen Meyer, πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Βραβείου, επαίνεσε το επίτευγμα του νεαρού ερευνητή, λέγοντας: "Η εργασία του Dr. Yuan είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεχιζόμενη ερευνητική προσπάθεια σχετικά με το διαβήτη και την αντοχή στην ινσουλίνη". Στη Γερμανία μόνο, υποφέρουν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι από το σακχαρώδη διαβήτη, που είναι μια μεταβολική διαταραχή.
Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, το δραστικό συστατικό στην Ασπιρίνη( επιφυλάσσει σήμερα τόσες εκπλήξεις, όσες και παλιότερα. Η επιστήμη συνεχώς βρίσκει νέους τρόπους χρήσης του ακετυλοσαλικυλικού οξέος για να προλάβει βαριές διαταραχές. Ο Gary S. Balkema, πρόεδρος του Τμήματος Καταναλωτικής Μέριμνας στην Bayer Health Care, σχολίασε κατά την τελετή της βράβευσης: "Με το Βραβείο Νέων Ερευνητών για την Ασπιρίνη(, προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε νέους επιστήμονες να συνεχίσουν τη δέσμευσή τους σε αυτό το συχνά δύσκολο έργο".
Το Διεθνές Βραβείο για την Ασπιρίνη( ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.
Το δραστικό συστατικό της Ασπιρίνης( αναπτύχθηκε αρχικά ως παυσίπονο, αλλά έκτοτε, κέρδισε μια εξέχουσα θέση σε πολλά πεδία της ιατρικής, μεταξύ των οποίων η πρόληψη των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων, ως δευτερογενή προληπτική στρατηγική σε διαβητικούς άνδρες και γυναίκες που έχουν ενδείξεις νόσου των μεγάλων αγγείων, και ως πρωτογενή προληπτική στρατηγική σε ασθενείς με διαβήτη, πρόσθετα στην αγωγή τους για τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, τα υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, κ.λπ.
Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ έχει επίσης δείξει πλεονεκτήματα στη θεραπεία του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου και στην αγωγή της στηθάγχης και των ημικρανιών. Ένας μεγάλος αριθμός διεθνών μελετών εστιάζεται σήμερα στις δράσεις του ακετυλοσαλικυλικού οξέος στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου. Κάθε χρόνο παρουσιάζονται 3.500 περίπου επιστημονικές δημοσιεύσεις για την Ασπιρίνη( και το δραστικό της συστατικό, το ακετυλοσαλικιλικό οξύ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην εταιρία ADVOCATE/Burson-Marsteller, κα Αγγελική Μοτσάκου, amotsakou@advocate-bm.gr, κα Λένια Βοργιά lvorgia@advocate-bm.gr Τηλ.:210 697 1999, Fax: 210 698 5812


ΗΟΜΕPAGE