2ο Σεμινάριο του Εργαστηρίου Διαγνωστικής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», με θέμα: Σύγχρονα Θέματα Κυτταρολογίας:
«Η νέα ταξινόμηση αλλοιώσεων του θυρεοειδούς κατά Bethesda 2009.
Τι Νεότερο στην Πρόληψη Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας»
(29/09/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα



Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 2ο Σεμινάριο του Εργαστηρίου Διαγνωστικής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», με θέμα: Σύγχρονα Θέματα Κυτταρολογίας: «Η νέα ταξινόμηση αλλοιώσεων του θυρεοειδούς κατά Bethesda 2009. Τι Νεότερο στην Πρόληψη Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας» το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2010, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν "ΑΤΤΙΚΟΝ", Ρίμινι 1 Χαϊδάρι.
Μετά τη θετική ανταπόκριση και τη μεγάλη προσέλευση των επιστημόνων υγείας στο 1ο Σεμινάριο, με την πραγματοποίηση του 2ου Σεμιναρίου επιχειρείται η εξοικείωση και ανάλυση σε βάθος της νέας κυτταρολογικής ταξινόμησης των αλλοιώσεων θυρεοειδούς κατά Bethesda 2009, καθώς επίσης και η ενδελεχής ανάλυση μεθοδολογιών πρωτογενούς και δευτερογενούς πληθυσμιακού ελέγχου στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Μεγάλη καινοτομία του 2ου Σεμιναρίου αποτελεί η διαδραστική συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στην οποία θα παρουσιαστούν, υπό μορφή κλινικοεργαστηριακής συζήτησης, οι διαδικασίες λήψης διαγνωστικής και θεραπευτικής απόφασης σε περιστατικά ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Στις εξειδικευμένες συνεδρίες, θα συζητηθούν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, με συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών, προκειμένου να διακριθούν οι μύθοι από την πραγματικότητα και σε γόνιμη αλληλεπίδραση με τους συνέδρους να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που απασχολούν όλους μας.
Ο πολυθεματικός χαρακτήρας της επιστημονικής εκδήλωσης πιστεύω ότι θα προσφέρει γνώση στους συναδέλφους ενδοκρινολόγους, χειρουργούς, γυναικολόγους, παθολογοανατόμους, κυτταρολόγους, καθώς και σε φοιτητές και επιστήμονες των κλάδων υγείας, μέσω της προσέγγισης προβλημάτων που παρουσιάζονται στην καθημερινή κλινική και διαγνωστική πράξη.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση του Εργαστηρίου και να συμμετάσχετε ενεργά στο 2ου Σεμινάριο του Εργαστηρίου Διαγνωστικής Κυτταρολογίας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Πέτρος Καρακίτσος
Αν. Καθηγητής
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Σεμιναρίου, επισκεφθείτε το: http://cytodept.static.otenet.gr/2ndSeminar/