ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α. Αθήνα, 15.7.10
ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»
(20/07/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα


Προς όλα τα Μ.Μ.Ε.

Απορρίπτουμε το Σχέδιο Νόμου αποδόμησης του Ε.Σ.Υ. με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ.», με κύριο στόχο την Ολοήμερη Λειτουργία των Νοσοκομείων για καθαρά εισπρακτικούς και επικοινωνιακούς λόγους και ζητούμε την απόσυρσή του.
Καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη απροκάλυπτη ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. και το στήσιμο ενός εισπρακτικού μηχανισμού, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια ελλείμματα του Ε.Σ.Υ., τα οποία καλείται να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης από την τσέπη του.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη νόθευση του δευτεροβάθμιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων και τη μετατροπή τους μετά το μεσημέρι, σε παραμάγαζα παροχής Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας σε εξωτερικούς ασθενείς επί πληρωμή και όχημα τα απογευματινά ιατρεία.
Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές πολιτικές πρακτικές του Υ.Υ.Κ.Α. και αρνούμεθα να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, αγνοώντας παντελώς τον ιατρικό κόσμο της χώρας και τις θέσεις του.
Η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. επιχειρεί πολιτικό άλμα στο κενό, που θα κληθεί να πληρώσει ακριβά ο Ελληνικός Λαός.
Με υπερχρεωμένα Νοσοκομεία σε λειτουργική κατάρρευση, χωρίς αναλώσιμα, με πλειάδα χειρουργείων ανά την επικράτεια κλειστών ελλείψει υλικών, με τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται, τους ιατρούς απλήρωτους και σε επισχέσεις εργασίας, συν τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, για ποια ολοήμερη λειτουργία μιλάνε; Ποιούς κοροϊδεύουν;
Όταν και με την εφαρμογή των όρων του Μνημονίου και στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, όπως καθημερινά διαπιστώνει ο Έλληνας πολίτης, συνεχίζεται το πάρτυ ασυδοσίας και λεηλασίας του δημόσιου χρήματος, από επιτήδειους προμηθευτές, με την παραοικονομία να ανθεί και το μαύρο χρήμα στην υγεία να επιβιώνει, είναι πέρα από βέβαιο, ότι με την επιχειρούμενη «Αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ.», τους επιφυλάσσεται πεδίο δόξης λαμπρό.
Είναι καιρός Κυβέρνηση, Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. και Πολιτικός Κόσμος να πάψουν να χρησιμοποιούν τον ευαίσθητο χώρο της υγείας ως εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης και συνθηματολόγησης και να πειραματίζονται πάνω στο πληγωμένο κορμί του.
Είναι καιρός να μπει φραγμός στην χωρίς όρια υποβάθμιση της υγείας του λαού και την απαξίωση του Έλληνα ιατρού.
Αυτά τα δήθεν «εκσυγχρονιστικά μέτρα» συστηματικά στοχεύουν, σε βάθος χρόνου, στη μέγιστη δυνατή συρρίκνωση και κατάργηση του αναφαίρετου δικαιώματος του πολίτη να επιλέγει ελεύθερα τον ιατρό του. Στοχεύουν στο μάντρωμά του και την ένταξή του σε ατέλειωτες λίστες αναμονής και μοιραία στον έμμεσο εξαναγκασμό του να βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη για να προστατέψει το αγαθό της υγείας του. Οι φιοριτούρες που συνοδεύουν τα ανεφάρμοστα αυτά μέτρα, μόνο για αποπροσανατολισμό των πολιτών προσφέρονται και για λαϊκή κατανάλωση.


Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ