ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α. Αθήνα, 19.7.2010
ΘΕΜΑ: 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 21.7.2010
(20/07/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα


Προς όλα τα Μ.Μ.Ε.

Ο Ι.Σ.Α. καλεί σε μαζική συμμετοχή τα μέλη του στην 24ωρη Πανελλαδική Πανιατρική Απεργία της Τετάρτης 21.7.2010 που κήρυξε με απόφασή της η Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ., ημέρα συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων του ψευδεπίγραφου Σ/Ν «Αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ.», το οποίο συνολικά ο ιατρικός κόσμος απορρίπτει. Στις 11:00 π.μ. της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί Πανιατρικό Συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή.
Ο Ιατρικός κόσμος απορρίπτει επίσης το επικοινωνιακό παραμύθι περί συντεχνιακού χαρακτήρα κινητοποιήσεων, που από πολλές πλευρές σκόπιμα καλλιεργείται και ξεκαθαρίζει τη θέση του απέναντι στους συμπολίτες του και δίνει την απάντησή του:
- Στη χωρίς όρια υποβάθμιση της υγείας του Λαού και την απαξίωση του ΄Ελληνα ιατρού.
- Στα σχέδια πλήρους αποδόμησης του υπό κατάρρευση Ε.Σ.Υ., μέσα από την ολοήμερη διάλυση των Νοσ/μείων που νομοθετείται.
- Στη δρομολόγηση από την Κυβέρνηση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Τομέα της Υγείας.
- Στη νόθευση του αποκλειστικά δευτεροβάθμιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων, την ώρα που οι ατέλειωτες λίστες αναμονής για περιστατικά που χρήζουν δευτεροβάθμιας φροντίδας, συνεχώς μακραίνουν.
- Στην κατάργηση της πολυδιαφημισμένης από τις Κυβερνήσεις ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, με Νοσοκομεία που θα λειτουργούν το πρωί για πληβείους και το απόγευμα για πατρίκιους και όλα αυτά για καθαρά εισπρακτικούς λόγους.
- Στην επιχειρούμενη υπέρβαση, με μπαλώματα, της αναγκαιότητας για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Συστήματος Εξωνοσοκομειακής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, με τους πολίτες να καλούνται συνεχώς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ