LEO Pharmaceutical Products Hellas Ltd
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 31.5.10
(25/06/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα


Η LEO Pharma σε διάλογο με τις ελληνικές αρχές για την ανεύρεση εναλλακτικής λύσης στην απόσυρση φαρμάκων της.
Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η LEO Pharma κατανοεί πλήρως την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας η οποία επέβαλε την εφαρμογή έκτακτων μέτρων μείωσης δαπανών στο χώρο της Υγείας.
Με αφορμή τη διάδοση ανακριβών ειδήσεων ότι η LEO Pharma λόγω της επίπτωσης των μέτρων αυτών, έχει αποσύρει τα προϊόντα της από την ελληνική αγορά, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:
1. Η LEO Pharma συνεχίζει να προμηθεύει την ελληνική αγορά με όλα τα φάρμακά της.
2. Η LEO Pharma ουδέποτε έχει αναστείλει τις πωλήσεις των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Η LEO Pharma έχει αποστείλει ενημερωτική επιστολή στις ελληνικές αρχές σχετικά με πιθανή απόσυρση των 18 από τα 29 της φάρμακα. Ωστόσο, η εταιρία θα διασφαλίσει ότι υπάρχει εναλλακτική θεραπεία για τους Έλληνες ασθενείς σε περίπτωση που αναγκαστεί να αποσύρει κάποιο από τα προϊόντα της.
3. Η LEO Pharma προσέφυγε στα ένδικα μέσα ζητώντας την ακύρωση του σημερινού Δελτίου Τιμών και την εφαρμογή του Νόμου* (περί καθορισμού των τιμών βάσει του μέσου όρου των 3 χαμηλότερων τιμών της EU 22) προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές ελλείψεις των φαρμάκων της θέτοντας σε κίνδυνο τους Έλληνες ασθενείς.
4. Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών 1/2010 υπήρξε έως και 27% μείωση της τιμής στα προϊόντα της εταιρείας. Πολλά από τα προϊόντα μας έχουν ήδη τη χαμηλότερη τιμή από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Το Υπουργείο ανακοίνωσε επισήμως ότι το Δελτίο Τιμών είναι προσωρινό και ότι θα αντικατασταθεί από ένα νέο που θα καθορίζει τις τιμές ανάλογα με το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των ευρωπαϊκών χωρών. Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές για να βρούμε μια λύση ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε τα φάρμακά μας στους Έλληνες ασθενείς στο μέλλον.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες Υγείας της χώρας μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα φάρμακά μας προς όφελος των Ελλήνων ασθενών.
*(άρθρο 14 Ν.3840/2010-ΦΕΚ Α 53/31.3.201

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την:
LEO Pharma Hellas - 210 6834322
LEO Pharmaceutical Products Hellas Ltd: 30, Vas. Georgiou & Mikras Asias Str., GR-152 33 Halandri, Athens, Attiki, Greece
Phone: +30 210 6834322, Fax: +30 210 6834342
Internet: www.leo.gr E-mail: leo.hellas@leo-pharma.com