ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, Αθήνα, 31.5.10 (25/06/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Από την 1η Ιουνίου 2010, τα φαρμακεία της Αττικής, δεν θα εκτελούνε επί πιστώσει συνταγές Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εξ ολοκλήρου τα φάρμακά τους στο φαρμακείο, όπου θα τους χορηγείται απόδειξη λιανικής πώλησης, με την οποία θα διεκδικούν τα χρήματά τους από το Δημόσιο. Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε οι φαρμακοποιοί έδειξαν απεριόριστη υπομονή, κατανοώντας τα προβλήματα, όχι μόνο των ασφαλισμένων αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων, γεγονός που μας οδήγησε στο να μεταθέσουμε τις κινητοποιήσεις μας, από την 1η Φεβρουαρίου 2010 στην 1η Μαΐου 2010 και τελικά στην 1η Ιουνίου 2010.
Παρά τα πολλά έγγραφα και τις παρεμβάσεις στο Υπουργείο Υγείας με τα οποία προειδοποιούσαμε ότι οι φαρμακοποιοί δεν δύναται πλέον να δανείζονται από τις τράπεζες για να πιστώνουν το Δημόσιο, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε.
Από το 20% των μελών μας που προσέφυγαν σε δανεισμό από την τράπεζα τον Φεβρουάριο φθάσαμε σήμερα στο 37%.
Αδυνατούμε πλέον να πιστώνουμε το Δημόσιο όταν καλούμαστε σήμερα να πληρώσουμε φόρους για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει ακόμη και αφορούν το 2009. Αδυνατούμε πλέον να πληρώνουμε ΦΠΑ τον οποίο δεν έχουμε εισπράξει και τον οποίο αν δεν πληρώσουμε δεν θα μας χορηγηθεί φορολογική ενημερότητα για την λειτουργία του φαρμακείου. Κατανοούμε το πρόβλημα των ασφαλισμένων, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα αυτοί οι οποίοι τους παρείχαν τα φάρμακα με δικές τους οικονομικές αιμορραγίες ήταν οι φαρμακοποιοί.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Λουράντος

Ο Γραμματέας
Μπάμπης Χαρός

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου 104 36 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210 5243186, Fax: 210 5220721, Email: grfsa@otenet.gr
Info: Νιάρχου Κατερίνα