ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α. Αθήνα, 28.5.10 (14/06/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Προς όλα τα Μ.Μ.Ε.
Σε μια χρονική συγκυρία άκρως αρνητική για τη χώρα, που η κοινωνική συνοχή επιβάλλεται να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την επανοικοδόμησή της, περισσεύει η υποκρισία σε όλα τα επίπεδα.
Ουδείς είναι αντίθετος στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων και στο χώρο της Υγείας, για την καταπολέμηση της υφιστάμενης σπατάλης και εκ πεποιθήσεως θα συμμετέχουμε στην εθνική αυτή προσπάθεια, μέσα όμως από συνεργασία και συντονισμό όλων των κοινωνικών εταίρων, αλλά όχι υπό το κράτος απειλών περί στάσης πληρωμών, διακοπής συνεργασιών και κυρώσεων.
Επί σειρά ετών, γνωρίζοντας προβλήματα και νοσηρές καταστάσεις στο χώρο της υγείας, ζητάμε διάλογο από όλες τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων που προηγηθήκαν και της παρούσας κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά τους. Την πλειονότητα των μέτρων, που σήμερα προτείνει το Υπουργείο Εργασίας, προτείναμε σε όλες τις απελθούσες και τις παρούσες πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας. Επί μήνες τώρα, ζητάμε διάλογο με τις ανωτέρω πολιτικές ηγεσίες και το αίτημά μας παραμένει στα αζήτητα. Ικανός αριθμός εγγράφων μας επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Με επιλεκτικές διαπομπεύσεις και στοχοποιήσεις επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων από μερίδα Μ.Μ.Ε. και την κυβέρνηση, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος περαιτέρω πυροδότησης του κοινωνικού αυτοματισμού, που μοιραία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες και ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις που στοίχησαν τη ζωή τριών αθώων συμπολιτών μας, με ότι αυτό σημαίνει για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος. Καλούμε την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς υπεύθυνους να κάνουν πράξη το δημοκρατικό διάλογο και να ανταποκριθούν στο αίτημά μας για συνεργασία, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας μας. Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤ. ΡΗΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ