3ο Συνέδριο για την Ιατρική των Μουσικών στην Ελλάδα
15-17 Απριλίου 2010 - Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ - Θεσσαλονίκη
(31/03/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Η Β΄ Νευρολογική Κλινική ΑΠΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής και Επιστημών για το Χορό και τις Παραστατικές τέχνες και το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ διοργανώνουν το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ιατρική των Μουσικών στην Ελλάδα, 15-17 Απριλίου 2010 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (Αγ.Δημητρίου 159, Θεσσαλονίκη).
Το Συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική του ΑΠΘ, την Α΄ Ωτορινολαρυγγολική Κλινική του ΑΠΘ, το Ινστιτούτο Φυσιολογίας της Mουσικής και Ιατρικής των Μουσικών του Πανεπιστημίου Μουσικής και Θεάτρου του Ανόβερου, το Σύλλογο Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι πρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής κκ Νικόλαος Τάσκος, Καθηγητής Νευρολογίας, Διευθυντής Β΄ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ και Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σολίστ Πιάνου, Διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης «στο 3ο Συνέδριο φιλοδοξούμε να αναλύσουμε τους παράγοντες διακινδύνευσης, τα αίτια, την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των επαγγελματικών παθήσεων των μουσικών. Επιδιώκουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον ιατρικό κόσμο να αγαπήσει τη μουσική, διότι μόνο αγγίζοντας την ψυχή του καλλιτέχνη μπορεί ο θεραπευτής να επιτελέσει το έργο του». Η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010, ώρα 20:00 στην Αίθουσα του Τελλόγλειου Ιδρύματος του ΑΠΘ και θα ακολουθήσει ρεσιτάλ πιάνου με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Γιώργο Κωνσταντινίδη.
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, workshops και συναυλίες. Φέτος, για πρώτη φορά, θα συμπεριληφθεί στο συνέδριο θεματική ενότητα αφιερωμένη στην Ιατρική του Χορού, μιας σύνθετης μορφής τέχνης, που συνδυάζει τη μουσική με την κίνηση.
Γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική, ενώ θα υπάρξει και ταυτόχρονη μετάφραση. Το Δικαίωμα Συμμετοχής είναι για τους Γιατρούς 100€, τους Επαγγελματίες Μουσικούς και τους Λοιπούς 100€ και τους Φοιτητές Ιατρικής και Ωδείων Δωρεάν και περιλαμβάνει παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου, παραλαβή του συνεδριακού υλικού, πιστοποιητικού παρακολούθησης και συμμετοχή στις κοινωνικές και καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.praxicon.gr/musiciansmed.html