Δελτίο Τύπου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για τις επιθέσεις εναντίον φαρμακείων (22/03/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει ότι στις επιθέσεις εναντίον των μελών μας, τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας των φαρμακείων όσο και κατά τις διημερεύσεις διανυκτερεύσεις, έρχονται να προστεθούν και άλλες ενέργειες κατά των φαρμακείων μας, από κακοποιά στοιχεία.
Τη νύχτα της 9-3-2010 άγνωστοι δράστες έκαψαν φαρμακείο στην περιοχή Χολαργού, πετώντας αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό. Η πυρκαγιά κατασβέσθη άμεσα από τον ιδιοκτήτη του φαρμακείου με τη συνδρομή του γιου του, πριν εξαπλωθεί περαιτέρω, δημιουργώντας όμως μεγάλη καταστροφή στο φαρμακείο. Τις προηγούμενες ημέρες, άγνωστοι δράστες είχαν προβεί πάλι σε εμπρηστική ενέργεια κατά του φαρμακείου, που όμως δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν.
Τα φαρμακεία βρίσκονται αντιμέτωπα με κάθε κακόβουλη ενέργεια εναντίον τους, χωρίς να προστατεύονται από πουθενά.
Καλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα για ακόμη μια φορά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί όχι μόνο η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων μας, αλλά και η ηρεμία του τόπου, την οποία υπό τις παρούσες συνθήκες έχουμε όλοι ανάγκη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΧΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ