Δήμος Οινουσσών - Ενημέρωση για ιατρούς (18/02/10)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Ζητείται Ιατρός Γενικής Ιατρικής για την στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Οινουσσών, Χίου
Έπειτα από την λήξη της συμβάσεως της Μονίμου Ιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Οινουσσών Χίου, το Υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει εκ νέου την 5ετούς συμβάσεως θέση. Σημειώσατε ότι μετά την λήξη αυτής της συμβάσεως, ο/ η ιατρός δύναται να μονιμοποιηθεί στο Ε.Σ.Υ.

- Σχετικά στοιχεία για τις Οινούσσες
Πληθυσμός: 800 κάτοικοι τον χειμώνα και 3.000-4.000 το καλοκαίρι. Ιατρείο: Πέραν του Μονίμου Ιατρού, στελεχώνεται και από έναν Αγροτικό Ιατρό και μία νοσοκόμα. Κατοικία: Επιπλωμένες οικίες ή studio διαθέσιμα σε λογικές τιμές. Εκτιμώμενο καθαρό εισόδημα: Αντιλαμβανόμεθα ότι ο ετήσιος μισθός συμποσούται στα €42,000 περίπου.

- Οι Οινούσσες
Σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, πλησίον και ανατολικά της Χίου. Είναι γνωστές διεθνώς για την σημαντική θέση τους στην παγκόσμιο εμπορική ναυτιλία. Κάθε χρόνο σημαίνουσες διεθνείς προσωπικότητες στους τομείς των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών, της ναυτιλίας, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, βασιλείς, κ.λπ., από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέπτονται το νησί ένεκα των πολλών εφοπλιστικών οικογενειών που κατάγονται από αυτό, των πολιτιστικών δραστηριοτήτων κ.λπ., που του προσδίδουν μία κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ένα ήσυχο, ασφαλές νησί για οικογένειες που θέλουν να ζήσουν δίπλα στην θάλασσα και τα παιδιά τους να μεγαλώσουν σε ένα καθαρό και αμόλυντο περιβάλλον, το οποίο μάλιστα παρέχει ερεθίσματα για υψηλά κατορθώματα και πολλές ευκαιρίες.

- Συγκοινωνίες
Επιβατηγό/ οχηματαγωγό: Οινούσσες/Λιμάνι Χίου/Οινούσσες. Καθημερινή σύνδεση με επιβατηγό/ οχηματαγωγό (διάρκεια: 1 ώρα ).
Θαλάσσια ταξί: Οινούσσες/Λαγκάδα Χίου/Οινούσσες: Μπορούν να μισθωθούν οποιαδήποτε ώρα (διάρκεια: 20 λεπτά).
Πτήσεις: Χίος/Αθήνα/Χίος: Πολλές πτήσεις καθημερινά (διάρκεια: 30 λεπτά).
Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Χίος/Πειραιάς/Χίος μία ή δύο φορές ημερησίως (διάρκεια: 61/2 ώρες.)
Ελικοδρόμιο: Υπάρχει.

- Εκπαιδευτήρια
Υπάρχουν εκπαιδευτικές υποδομές υψηλής ποιότητας. Τελευταίας τεχνολογίας πολυμέσα, ηλεκτρονικές συσκευές, διαδραστικοί πίνακες, βιβλιοθήκες κ.λπ. Νηπιαγωγείο, Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.
Συνολικός αριθμός μαθητών και σπουδαστών: 225
Συνολικός αριθμός διδασκόντων: 52
Οικοτροφείο για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου: 30 παιδιά από όλη την Ελλάδα είναι οικότροφοι και τους παρέχονται όλες οι σύγχρονες ανέσεις.

-Παρεχόμενες υποτροφίες
Πολλοί μαθητές, οι οποίοι εισάγονται σε ανώτερα η ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τυγχάνουν υποτροφιών της τάξεως των €600 μηνιαίως για όλα τα έτη των σπουδών τους.

-Αθλητικές δραστηριότητες
Σύγχρονο Στάδιο (στίβος και γήπεδο ποδοσφαίρου) το οποίο περιλαμβάνει και ένα Αμφιθέατρο (το μοναδικό μικρό νησί παγκοσμίως που φιλοξένησε την Ολυμπιακή φλόγα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004).
Γήπεδο ποδοσφαίρου (5x5).
Γήπεδα τέννις, μπάσκετ, βόλεϋ.
Ποδοσφαιρικός & ιστιοπλοϊκός/κολυμβητικός όμιλος.
Παιδική χαρά.

Φιλοξενώντας την Διεθνή Aegean Regatta
Πολιτιστικές δραστηριότητες

Πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Οργανισμού, καθ’ όλην την διάρκεια του έτους:
Τμήμα χορωδίας.
Χορευτικό τμήμα.
Θεατρικό τμήμα.
Ναυτικό Μουσείο με την μοναδική συλλογή μοντέλων πλοίων του 18ου αιώνα.
Κινηματογράφος: Ένας χειμερινός και ένας θερινός.
Διαλέξεις Ακαδημαϊκών και σημαντικών προσωπικοτήτων του πνεύματος καιτων επιστημών.

Ποιοι και που να κάνουν αίτηση
Όλοι όσοι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, οι οποίοι είναι εθνικότητος χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ή Έλληνες ομογενείς οιασδήποτε χώρας, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν αποστέλλοντας το βιογραφικό τους με τον Δήμαρχο Οινουσσών, κ. Ευάγγελο Ηλ. Αγγελάκο:

Διαβάστε την προκήρυξη


Εικόνα 1. Το Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών.