Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας ( 21/12/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Στις 7 Νοεμβρίου 2009 σήμανε μια νέα εποχή εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης για τις αερομεταφορές της Κύπρου, καθώς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, ενός έργου σύγχρονου και μεγαλεπήβολου.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια και η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε στις 5.00 μμ. με πλούσιο πρόγραμμα με μουσική, χορό και γεύσεις από Κύπρο. Η πρώτη φάση λειτουργίας του νέου αερολιμένα ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου με την εκτέλεση πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών και της Easy-jet μόνο. Το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας υποδέχθηκε θερμά τους πρώτους επιβάτες από το Αμάν της Ιορδανίας στις 07.25, με μια υδάτινη αψίδα που δημιούργησαν δύο πυροσβεστικά οχήματα γύρω και πάνω από το αεροσκάφος και αποχαιρέτησε τους πρώτους επιβάτες που αναχώρησαν για Αθήνα. Στις 17 Νοεμβρίου ξεκίνησε η δεύτερη φάση λειτουργίας του νέου αεροδρομίου με την εκτέλεση πτήσεων από όλες τις υπόλοιπες αερογραμμές.
Ο νέος Αερολιμένας είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τον παλαιό και δύναται να εξυπηρετεί 7.5 εκ. επισκέπτες το χρόνο. Διαθέτει 16 αερογέφυρες, 67 σημεία ελέγχου επιβίβασης, 5 ζώνες παραλαβής αποσκευών, 2450 θέσεις στάθμευσης, αίθουσες επισήμων και επιχειρηματιών, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, άνετους και λειτουργικούς χώρους με πολλαπλές επιλογές από καταστήματα και καφεστιατόρια, ενώ σε αυτό απασχολούνται συνολικά 7000 άτομα. Τώρα πια και μετά από 35 χρόνια και την απώλεια του Αεροδρομίου Λευκωσίας, η Κύπρος έχει πια το Αεροδρόμιο που της αξίζει. Ένα σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο, για το οποίο ο κάθε Κύπριος και Κύπρια θα μπορεί να αισθάνεται περηφάνια και κάθε επισκέπτης χαρακτηριστική άνεση.

- Έναρξη ηλεκτρονικών κρατήσεων μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΚΟΤ
Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού στα πλαίσια υλοποίησης της στρατηγικής του για το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, έχει εγκαινιάσει το Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (Online Booking), το οποίο σηματοδοτεί μια νέα αρχή στις μεθόδους προβολής και διανομής του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου προς τους τελικούς καταναλωτές. Με στόχο την ενημέρωση της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου για τις δυνατότητες που τους προσφέρει το Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων, διοργανώθηκε στις 17/11/2009 στο γνωστό ξενοδοχείο στη Λευκωσία σχετική ενημερωτική ημερίδα. Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους τουριστικούς φορείς του τόπου όπως επίσης και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών και διευθυντών τουριστικών επιχειρήσεων. Σε μια περίοδο δυσχερών διεθνών οικονομικών συνθηκών όπου ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο σκληρός, η Κύπρος, ως τουριστικός προορισμός καλείται να αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες που παρέχει η νέα τεχνολογία και μέσα από τη Διαδικτυακή Πύλη του ΚΟΤ να φτάσει στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό καταναλωτών. Ο ΚΟΤ ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις των καιρών, προσφέρει τη δυνατότητα σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου να συμμετέχουν ενεργά στο σύστημα και να παίρνουν κρατήσεις ηλεκτρονικά. Έτσι εμπλουτίζονται οι μέθοδοι προβολής και διευκολύνεται η διανομή των τουριστικών υπηρεσιών του νησιού προς τους καταναλωτές. Το όφελος των τουριστικών επιχειρήσεων του τόπου από τη συμμετοχή τους στο σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων εκτιμάται να είναι μεγάλο, αφού για πρώτη φορά δίδεται η δυνατότητα παρουσίας και διανομής των τουριστικών υπηρεσιών του τόπου μέσω μιας ευρέως διαδεδομένης διαδικτυακής πύλης, αυτής του ΚΟΤ, η οποία τυγχάνει διεθνούς προβολής μέσω των ενεργειών μάρκετινγκ του Οργανισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις κρατήσεις τους από το www.visitcyprus.com επιλέγοντας το πεδίο «Κρατήσεις».