Σε παγκόσμιο ηγέτη, στο τομέα της υγείας, κατατάσσεται πλέον η MERCK
μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσής της με τη Schering Plough
( 16/12/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Η νέα MERCK, που λειτουργεί εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, σαν MSD, έχει στόχο τη παροχή καινοτόμων ξεχωριστών προϊόντων και υπηρεσιών, που σώζουν και βελτιώνουν ζωές. Συγκεκριμένα επεκτείνει την παρουσία των σκευασμάτων της, σ'ένα εύρος θεραπευτικών τομέων, που περιλαμβάνουν την καρδιολογία και το αναπνευστικό, τις λοιμώξεις, τα αντηλιακά προϊόντα και την υγεία των γυναικών. Την έρευνα της η Εταιρεία συνεχίζει να την εστιάζει σε καταστάσεις, που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, όπως η νόσος Alzheimer, ο διαβήτης και ο καρκίνος, ενώ επεκτείνει τις δυνάμεις της σε τομείς, όπως τα εμβόλια και οι βιολογικοί παράγοντες. Για τη νέα MERCK η Ελλάδα αποτελεί μια στρατηγική αγορά, ανέφερε ο Managing Director στη χώρα μας κ. Cyril Schiever.
H MERCK θα λειτουργεί στην Ελλάδα με τη θυγατρική της υπό την επωνυμία MSD. Η θυγατρική αυτή θα προκύψει από την μετονομασία της Schering-Plough ΑΦΒΕΕ. Για τη σχέση της νέας εταιρείας με τη ΒΙΑΝΕΞ ο κ. Cyril Schiever διευκρίνισε: «Η MERCK είχε για περισσότερα από 25 χρόνια μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ. Προκειμένου να διασφαλίσουμε την επιχειρηματική συνέχεια και να χτίσουμε πάνω σ' αυτήν την επιτυχημένη συνεργασία, η MERCK και η ΒΙΑΝΕΞ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στην Ελλάδα». Οι συνδυασμένες πωλήσεις θα κατατάξουν την Εταιρεία, πρόσθεσε ο κ. Cyril Schiever, στη 4η θέση στην ελληνική αγορά προσφέροντας περισσότερα από 80 προϊόντα στους ασθενείς και στους επαγγελματίες υγείας σε πολλούς σημαντικούς θεραπευτικούς τομείς». Η νέα ΜERCK διαθέτει σήμερα μια ευρεία γκάμα σκευασμάτων. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η γκάμα των φαρμάκων συμπληρώνεται από μια ομάδα ισχυρών νέων προϊόντων, που βρίσκονται σε εξέλιξη κυκλοφορίας, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 15 πολλά υποσχόμενα σκευάσματα τελικής φάσης, που αφορούν σημαντικές θεραπευτικές κατηγορίες. Αναφερόμενος στις δυνατότητες της νέας εταιρίας ο κ. Schiever σχολίασε ότι τα τελευταία γεγονότα αποτελούν «μια συναρπαστική στιγμή για την εταιρίας μας, καθώς προάγουμε τη θέση μας ως ένα δυνατός, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της υγείας, που θα δημιουργήσει ουσιαστική διαφορά στους ασθενείς ανά τον κόσμο. Χάρις στο ταλέντο και την αφοσίωση των επιστημόνων και των υπαλλήλων μας η εταιρία θα προσφέρει μια ξεχωριστή σειρά υπό ανάπτυξη προϊόντων, που θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά μας να παρέχουμε σημαντικά νέα φάρμακα στους ασθενείς. Ανυπομονούμε, κατέληξε ο κ. Schiever να συνεχίσουμε να καλύπτουμε και υπερβαίνουμε τις ανάγκες των πελατών μας και να τους παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που περιμένουν από εμάς».
Η MERCK έχει σήμερα περίπου 106.000 υπαλλήλους και παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων αγορών. Η εταιρία αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από το 50 τοις εκατό των εσόδων της εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.