Ανάπτυξη για την Air Liquide στο Βιετνάμ ( 23/11/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 


Η Air Liquide ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας δύο νέων Μονάδων Διαχωρισμού του Αέρα (Air Separation Units - ASU) στο Νότιο Βιετνάμ. Ο Όμιλος επένδυσε συνολικά περίπου € 30 εκατ. για τις δύο μονάδες και για την οργάνωση της διανομής των αερίων.
Η πρώτη Μονάδα βρίσκεται στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας της Saigon High:  η Air Liquide έχει ήδη υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με έναν από τους ηγέτες της βιομηχανίας ημιαγωγών, για την προμήθεια αερίου αζώτου στην μονάδα παραγωγής του στη συγκεκριμένη περιοχή. Η νέα μονάδα έχει ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής 100 τόνων υγρού οξυγόνου, αζώτου και αργού και θα μπορεί να εξυπηρετεί και άλλες βιομηχανίες στην περιοχή. Η δεύτερη Μονάδα, στο βιομηχανικό πάρκο Phu My, ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά πάρκα στο Νότιο Βιετνάμ, τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, προμηθεύοντας αέρια και υδρογόνο μέσω αγωγών σε χαλυβουργίες. Επιπλέον της παραγωγής αερίου αζώτου, η εν λόγω Μονάδα, έχει δυναμικότητα παραγωγής 190 τόνων ημερησίως σε υγρό οξυγόνο, άζωτο και αργό.
Επιπρόσθετα, η Air Liquide ενισχύει την ηγετική της θέση με άλλη μία πρόσφατη επιτυχία στο Βορρά. Ο Όμιλος θα παραδώσει στον HQCEC (Huanqiu Contracting & Engineering Corporation) – για λογαριασμό της Vinachem (Vietnam National Chemical Corporation), μία μονάδα παραγωγής, δυναμικότητας 1.200 τόνων ημερησίως, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από τις ομάδες Engineering της Air Liquide Hangzhou. Η έναρξη λειτουργίας της μονάδας, η οποία θα χρησιμοποιείται από την Vinachem με έδρα στη Ninh Binh, προβλέπεται για τις αρχές του 2012, θα αποτελεί δε την μεγαλύτερη Μονάδα Διαχωρισμού Αέρα στο Βιετνάμ.
Ο Jean-Pierre Duprieu, Senior Vice-President Asia-Pacific και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, δήλωσε: "Με τέσσερις Μονάδες Διαχωρισμού του Αέρα να καλύπτουν δύο κύριες βιομηχανικές περιοχές στα βόρεια και στα νότια του Βιετνάμ, και τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη παραγωγική δυναμικότητα στη χώρα, ο Όμιλος επιβεβαιώνει τη φιλοδοξία του για ηγετική παρουσία στην συγκεκριμένη περιοχή. Η Air Liquide συνεισφέρει στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και πρόσφατα διακρίθηκε με το πρώτο Χρυσό Βραβείο FDI (Foreign Direct Investment) από την κυβέρνηση του Βιετνάμ, το οποίο αναγνωρίζει τις κορυφαίες επιδόσεις ξένων εταιρειών. Με περίπου 90 εκατ. κατοίκους, το Βιετνάμ αποτελεί μία σημαντική αγορά για την Air Liquide. Οι αναδυόμενες οικονομίες εξακολουθούν να αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για τον Όμιλο."
Η Air Liquide είναι ο παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς αερίων για την βιομηχανία, την υγεία και το περιβάλλον.  Είναι παρούσα  σε περισσότερες από 75 χώρες και απασχολεί 43.000 εργαζόμενους. Το οξυγόνο, το άζωτο, το υδρογόνο και τα σπάνια αέρια αποτελούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Air Liquide από το έτος ίδρυσής της, το 1902. Η Air Liquide χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά για να ανανεώνει κάθε φορά τις εφαρμογές της, προβλέποντας τις ανάγκες των σημερινών και των μελλοντικών αγορών. Ο Όμιλος καινοτομεί συνεισφέροντας στην γενικότερη τεχνολογική πρόοδο, προσδίδοντας στις δραστηριότητές του μία ιδιαίτερη δυναμική ανάπτυξης και σταθερές αποδόσεις.
Καινοτόμες τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, και τη χρήση ενέργειας από τη βιομηχανική δραστηριότητα, ανακτούν και επαναχρησιμοποιούν τις φυσικές πηγές ενέργειας, ενώ παράλληλα αξιοποιούν τις μελλοντικές πηγές ενέργειας, όπως υδρογόνο, βιο-καύσιμα ή ενέργεια από φωτοβολταϊκά. Οξυγόνο για νοσοκομεία, Φροντίδα Υγείας στο Σπίτι, αντιμετώπιση ενδο-νοσοκομειακών λοιμώξεων… η Air Liquide συνδυάζει πολλά προϊόντα και τεχνολογίες για να αναπτύξει πολύτιμες εφαρμογές και υπηρεσίες, όχι μόνο για τους πελάτες της αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.
Όντας πιστός και μακροχρόνιος συνεργάτης, η Air Liquide στηρίζεται στην δέσμευση των ανθρώπων της, στην εμπιστοσύνη των πελατών της και στην στήριξη των μετόχων της για να πραγματοποιήσει το στόχο της:  βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη.  Η ποικιλομορφία των ομάδων, των δραστηριοτήτων, των αγορών και της γεωγραφικής της παρουσία, της παρέχει μία ισχυρή και σταθερή βάση ανάπτυξης, ενώ ενισχύει την ικανότητά της να ξεπερνάει κάθε φορά τα όριά της, να κατακτά νέες αγορές και να χτίζει το μέλλον της. 
Η Air Liquide ερευνά τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο ο «αέρας» μπορεί να συνεισφέρει στην διατήρηση της ζωής, παραμένοντας πιστή στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.  Το 2008, τα έσοδα του Ομίλου έφθασαν το ποσό των  € 13.1 δις, το 80% των οποίων πραγματοποιήθηκαν εκτός Γαλλίας.  Η Air Liquide είναι μέλος του Χρηματιστηρίου του Παρισιού (Paris Euronext stock exchange  - compartment A) και η μετοχή της αποτελεί μέρος των δεικτών CAC 40 και Dow Jones Euro Stoxx 50.

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 9 Νοεμβρίου 2009, Connective Communications