«Ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρών της Ειρήνης
στον κυκλώνα Ketsana στις Φιλιππίνες»
( 16/10/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Οι άστεγοι από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε ο κυκλώνας Ketsana στις Φιλιππίνες έφτασαν τους 500.000. Μόλις σε έξι ώρες έπεσε όσο νερό αντιστοιχεί σε βροχοπτώσεις ενός μήνα μουσώνων. Οι Γιατροί της Ειρήνης δεν μπόρεσαν να μείνουν απαθείς θεατές μπροστά σ' αυτήν την τραγωδία, ειδικά μάλιστα και μετά την έκκληση της κυβέρνησης των Φιλιππίνων προς όλη τη διεθνή κοινότητα για επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια. Έτσι μια ομάδα μας ετοιμάζεται για άμεση μετάβαση στην περιοχή, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια αποτελούμενη από φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι Γιατροί της Ειρήνης θα παραδώσουν, όπως πάντα άλλωστε, χέρι-χέρι την ανθρωπιστική βοήθεια στους άστεγους και θα στήσουν πρόχειρο ιατρείο σε αρμονική συνεργασία με τις δυνάμεις αρωγής της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων.
Όπως κάθε φορά, οι Γιατροί της Ειρήνης θα δράσουν σιωπηλά και αθόρυβα μη αποδεχόμενοι καμιά απολύτως κρατική η κοινοτική βοήθεια, υπακούοντας μόνο στην επιταγή της συνείδησης τους για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Για όποιον θέλει να συνεισφέρει στο έργο των Γιατρών της Ειρήνης, ο λογαριασμός μας στην Εθνική Τράπεζα είναι: 107/480170-91


Πηγή: Δελτίο Τύπου, 29 Σεπτεμβρίου 2009, Γιατροί της Ειρήνης