To φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point, για ένατη χρονιά, στη Θεσσαλονίκη ( 16/10/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point, στις 16-18 Οκτωβρίου 2009, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και τα περίπτερα 5 & 6 της HELEXPO Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Χρυσός χορηγός του συνεδρίου είναι η εταιρεία SPECIFAR.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι για τα οικονομικά της υγείας, με τη συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων. Τα θέματα των ασφαλιστικών ταμείων, των τιμών φαρμάκων και της φαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. Επιπλέον, για πρώτη φορά στο PHARMA point, θα λάβει χώρα ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Το παιδί στον 21ο αιώνα: υγεία-διατροφή-ψυχολογία». Όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα ενημερωθούν από διακεκριμένους ομιλητές για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των παιδιών τους.
Επίσης, όσοι επισκεφθούν το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες που έχουν προγραμματιστεί και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στα φάρμακα και τα καλλυντικά. Πανεπιστημιακοί θα παρουσιάσουν επίσημα στοιχεία και συμπεράσματα ερευνών που απαντούν σε φλέγοντα ερωτήματα. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη νέα γρίπη Η1Ν1; Ποιες είναι οι νεότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις στη διακοπή του καπνίσματος; Ποιες είναι οι αναγκαίες προσαρμογές στην αγορά του φαρμάκου;
Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, το πρωί του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα της Πανελλήνιας Εταιρείας Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, με θέμα «Εξελίξεις στη θεραπευτική και φαρμακοποιός».
Ιδιαίτερα ευχάριστη στιγμή στο πρόγραμμα του συνεδρίου αποτελεί η παρουσίαση μακιγιάζ από τον make-up artist Φρέντυ Καλομπράτσο, με θέμα «Χειμώνας 2010».
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και το ένθετο ΜΕ ΥΓΕΙΑ.