Δελτίο Τύπου Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής σχετικά
με  τη σκανδαλώδη εκχώρηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
στους επιχειρηματίες 2 ημέρες πριν τις εκλογές από τον απελθόντα
Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο
( 16/10/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Ο Ε.ΕΛ.Ι.Α, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε σε όσα επεσήμανε σε προηγούμενα δελτία τύπου . Αιφνιδιαστικά και δίχως καμία προηγούμενη ενημέρωση και διάλογο  με τους  εκπροσώπους των ιατρών, οδοντιάτρων και άλλων υγειονομικών, ο πρώην υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατάθεσε και δημοσίευσε 2 ημέρες προ των εκλογών ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ(ΠΔ 180 ΦΕΚ 210/2-10-2009)  για την Πρωτοβάθμια περίθαλψη όπου εκχωρεί κατά προκλητικό τρόπο το σύνολο της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Με το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα εκχωρείται μέχρι και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου σε επιχειρηματίες μη γιατρούς(μέχρι τώρα με βάση το ΠΔ 84/2001 το 51% έπρεπε υποχρεωτικά να ανήκει σε γιατρούς).
Καλούμε τους Έλληνες γιατρούς και τους Έλληνες πολίτες να καταδικάσουν απερίφραστα την τακτική του απελθόντος Υπουργού Υγείας καθώς επίσης και τη νέα Υπουργό Υγείας κα Ξενογιαννακοπούλου να προβεί άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις  προκειμένου να περιφρουρήσει την Υγεία του ελληνικού λαού και την περιουσία των Δημοσίων Ταμείων.
Οι Έλληνες γιατροί και ο ελληνικός λαός δε θα επιτρέψουν τακτικές αιφνιδιασμού που αποβαίνουν εις βάρος του πολυτιμότερου αγαθού, της ΥΓΕΙΑΣ του, και των οικονομικών των Δημοσίων Ταμείων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Δατσέρης             Γεώργιος Ελευθερίου

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 8 Οκτωβρίου 2009, ΕΕΛΙΑ