Creta Farm: H μοναδική εταιρεία τροφίμων στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο
στη Βαρκελώνη (ESC Congress 2009)
( 7/10/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

H Creta Farm στηρίζοντας το έργο της διεθνούς ιατρικής κοινότητας για την ενημέρωση σχετικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και την αντιμετώπισή τους, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο (ESC Congress 2009) που διεξήχθη στη Βαρκελώνη από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία. Το φετινό Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν 40.000 καρδιολόγοι, ήταν αφιερωμένο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Η Creta Farm, εφαρμόζοντας τις αξίες της κρητικής διατροφής στα προϊόντα της με βασικό στόχο την προάσπιση της υγείας των καταναλωτών, υπήρξε η μοναδική εταιρεία από τον κλάδο τροφίμων-ποτών, που έδωσε το παρόν στο εν λόγω επιστημονικό συνέδριο. Στόχος της ήταν να παροτρύνει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες και να τους ενημερώσει για το σημαντικό ρόλο που παίζει για την υγεία μας η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, όπως η μεσογειακή. Εξέχοντες επιστήμονες από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παγκόσμια καινοτομία που εφάρμοσε η Creta Farm με την αντικατάσταση ζωικού λίπους με έξτρα παρθένο κρητικό ελαιόλαδο στη σειρά προϊόντων Εν Ελλάδι και να διαπιστώσουν μέσω γευστικών δοκιμών ότι οι υγιεινές επιλογές μπορούν να είναι και οι πιο γευστικές.
Ενισχύοντας την αξία της μεσογειακής διατροφής, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του συνεδρίου έρευνα σχετικά με τη Μεσογειακή διατροφή και την πρόληψη της ασθένειας Αλτσχάιμερ. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης σε δείγμα 2.258 ατόμων, αποδείχτηκε ότι όσοι ακολούθησαν πιστά το μεσογειακό τρόπο διατροφής είχαν 40% μικρότερο κίνδυνο προσβολής από τη νόσο Αλτσχάιμερ σε σύγκριση με αυτούς που είχαν μια συνηθισμένη Αμερικάνικη διατροφή.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Creta Farm, ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Ατλάντα, Αθανάσιος Μανώλης: «Η συμμετοχή της Creta Farm ήταν η ευχάριστη έκπληξη του φετινού συνεδρίου καθώς ήταν η μόνη εταιρία από το χώρο της βιομηχανίας τροφίμων παγκοσμίως, προσφέροντας προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και θρεπτικής αξίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων». Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας & Αθηροσκλήρωσης, Δημήτριος Ρίχτερ δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε μια ελληνική εταιρεία να βρίσκεται στο μεγαλύτερο καρδιολογικό συνέδριο, προσφέροντας προϊόντα τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς περιέχουν χαμηλά κορεσμένα λιπαρά, όπου με την προσθήκη του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας».
Μετά το πέρας του συνεδρίου η Creta Farm παρέθεσε επίσημο δείπνο, στο οποίο παρευρέθηκαν εξέχοντες επιστήμονες της διεθνούς καρδιολογικής κοινότητας, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο κ. Κρεμαστινός (Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών), ο κ. Λεκάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας/ Αθηροσκλήρωσης και Καρδιαγγειακής νόσου), ο κ. Ελισάφ (Πρόεδρος Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης), ο κ. Ευθυμιάδης (Πρόεδρος εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Β. Ελλάδος), ο κ. Μανώλης (Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Ατλάντας), ο κ. Ρίχτερ (Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας/ Αθηροσκλήρωσης και Καρδιαγγειακής Νόσου), ο κ. Πιτταράς (Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης & Καρδιαγγειακής Προστασίας) και ο κ. Πίτσαβος (Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών).
Η Creta Farm, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα. Παράλληλα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Αμερικανική αγορά. Στόχος της Creta Farm είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

 


Εικόνα 1.
Ο κύριος Δημήτριος Ρίχτερ, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας/ Αθηροσκλήρωσης και Καρδιαγγειακής Νόσου.


Εικόνα 2. Το περίπτερο της Creta Farm στην έκθεση του Πανευρωπαϊκού Καρδιολογικού Συνεδρίου.

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 14 Σεπτεμβρίου 2009, Politics