Η Air Liquide ιδρύει νέα εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ( 14/09/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Με σκοπό να αυξήσει την απόδοση και να αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών της στο νευραλγικό τομέα της φροντίδας Υγείας στο Σπίτι, η  Air Liquide ιδρύει μία νέα εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την «Air Liquide Home Care Ltd». Η έναρξη λειτουργίας της είναι την 1η Αυγούστου 2009, ενώ θα έχει ως αντικείμενο την παροχή φροντίδων υγείας στο χώρο των ασθενών, αξιοποιώντας την εμπειρία του Ομίλου στον χώρο αυτό.
Ο Κλάδος Υγείας της Air Liquide κατέχει τη 2η θέση στη βρετανική αγορά φροντίδας υγείας στο σπίτι. Σήμερα, ο Όμιλος εξυπηρετεί σχεδόν 30.000 ασθενείς, οι οποίοι παρακολουθούνται από 300 εξειδικευμένους εργαζόμενους. Επιπλέον, η Air Liquide θα συνεχίσει να εξελίσσει νέες υπηρεσίες σε συνεργασία με τις Εθνικές Υπηρεσίες Υγείας (National Healthcare Services), προκειμένου να αναβαθμιστεί ποιοτικά η ζωή των ασθενών με αναπνευστική ανεπάρκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Air Liquide, προμηθεύει το Ηνωμένο Βασίλειο με προϊόντα ιατρικής υγιεινής, έχοντας εισέρθει το 2007 στην αγορά ιατρικών αερίων και αναπνευστικής φροντίδας υγείας στο σπίτι, κατόπιν της εξαγοράς της Linde UK και της Allied Respiratory. Έπειτα, ο Όμιλος επέκτεινε την παρουσία του στη συγκεκριμένη αγορά, όταν επιλέχθηκε το Φεβρουάριο 2009 από το NHS (Εθνικές Υπηρεσίες Υγείας) για την εξυπηρέτηση 10.000 ασθενών στην Νοτιοδυτική Αγγλία, σε ότι αφορά οξυγονοθεραπεία και αντίστοιχες υπηρεσίες, χάρη στην δημιουργία δύο νέων κέντρων εξυπηρέτησης στο Bristol και στο Plymouth.
Η Air Liquide είναι ο παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς αερίων για τη βιομηχανία, την υγεία και το περιβάλλον. Είναι παρούσα  σε περισσότερες από 75 χώρες και απασχολεί 43.000 εργαζόμενους. Το οξυγόνο, το άζωτο, το υδρογόνο και τα σπάνια αέρια αποτελούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Air Liquide από το έτος ίδρυσής της, το 1902. Η Air Liquide χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά για να ανανεώνει κάθε φορά τις εφαρμογές της, προβλέποντας τις ανάγκες των σημερινών και των μελλοντικών αγορών. Ο Όμιλος καινοτομεί συνεισφέροντας στη γενικότερη τεχνολογική πρόοδο, προσδίδοντας στις δραστηριότητές του μία ιδιαίτερη δυναμική ανάπτυξης και σταθερές αποδόσεις.
Καινοτόμες τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, και τη χρήση ενέργειας από τη βιομηχανική δραστηριότητα, ανακτούν και επαναχρησιμοποιούν τις φυσικές πηγές ενέργειας, ενώ παράλληλα αξιοποιούν τις μελλοντικές πηγές ενέργειας, όπως υδρογόνο, βιο-καύσιμα ή ενέργεια από φωτοβολταϊκά. Οξυγόνο για νοσοκομεία, Φροντίδα Υγείας στο Σπίτι, αντιμετώπιση ενδο-νοσοκομειακών λοιμώξεων… η Air Liquide συνδυάζει πολλά προϊόντα και τεχνολογίες για να αναπτύξει πολύτιμες εφαρμογές και υπηρεσίες, όχι μόνο για τους πελάτες της αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.
Όντας πιστός και μακροχρόνιος συνεργάτης, η Air Liquide στηρίζεται στην δέσμευση των ανθρώπων της, στην εμπιστοσύνη των πελατών της και στη στήριξη των μετόχων της για να πραγματοποιήσει το στόχο της:  βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη.  Η ποικιλομορφία των ομάδων, των δραστηριοτήτων, των αγορών και της γεωγραφικής της παρουσία, της παρέχει μία ισχυρή και σταθερή βάση ανάπτυξης, ενώ ενισχύει την ικανότητά της να ξεπερνάει κάθε φορά τα όριά της, να κατακτά νέες αγορές και να χτίζει το μέλλον της. 
Η Air Liquide ερευνά τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο ο «αέρας» μπορεί να συνεισφέρει στην διατήρηση της ζωής, παραμένοντας πιστή στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.  Το 2008, τα έσοδα του Ομίλου έφθασαν το ποσό των  € 13.1 δις, το 80% των οποίων πραγματοποιήθηκαν εκτός Γαλλίας.  Η Air Liquide είναι μέλος του Χρηματιστηρίου του Παρισιού (Paris Euronext stock exchange  - compartment A) και η μετοχή της αποτελεί μέρος των δεικτών CAC 40 και Dow Jones Euro Stoxx 50.

Ο Κλάδος Υγείας της Air Liquide
Ο κλάδος Υγείας της Air Liquide εξυπηρετεί περισσότερα από 6.000 νοσοκομεία και 300.000 ασθενείς στο χώρο της φροντίδας υγείας στο σπίτι, σε παγκόσμιο επίπεδο.  Προμηθεύει αέρια, προϊόντα υγιεινής και ιατρικό εξοπλισμό στους ασθενείς στα νοσοκομεία και στο πλαίσιο της φροντίδας υγείας στο σπίτι. Ο κλάδος Υγείας του Ομίλου, απασχολεί 7.800 εργαζόμενους και το 2008 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών της τάξης των € 1.700  εκατ.,  εκ των οποίων το 63% πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας

Φροντίδα Υγείας στο Σπίτι
Η  Air Liquide, ο μεγαλύτερος παίχτης της Ευρωπαϊκής αγοράς, αναλαμβάνει κατόπιν ανάλογης ιατρικής συνταγής, τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή  το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο.
Η φροντίδα υγείας στο σπίτι, συμπληρώνει τη θεραπεία στο νοσοκομείο, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών και συντελώντας στη μείωση του κόστους των ασφαλιστικών φορέων για τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο συγκεκριμένος χώρος αντιπροσωπεύει το 42%  του τζίρου του  Κλάδου Υγείας της Air Liquide.

Πηγή: Δελτίο Τύπου, Connective Communications, 28 Αυγούστου 2009