16ο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Ουρογεννητικής Ακτινολογίας (ESUR 2009) ( 14/09/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

 

Στις 10-13 Σεπτεμβρίου 2009 διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 16ο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Ουρογεννητικής Ακτινολογίας (ESUR 2009).
Η Αθήνα επελέγη με αυστηρά κριτήρια, μεταξύ άλλων αξιόλογων Ευρωπαϊκών πόλεων, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ESUR, γεγονός που καθιστά την Πόλη μας αντικείμενο διεθνούς προβολής. Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα της ΕSUR και της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, ενώ οι Σύνεδροι θα λάβουν 18 Credits από την UEMS (Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης),γεγονός που καταδεικνύει τη σπουδαιότητα αυτού του επιστημονικού γεγονότος. Η επιστημονική αυτή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική και προσελκύσει ετησίως στους κόλπους της κορυφαίους ιατρούς-ακτινολόγους, αλλά, και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων παγκόσμιας εμβέλειας και αναγνωρισμένου κύρους. Αναμένονται πλέον των 500 συνέδρων (Ελλήνων και ξένων).
Θα υπάρξουν διεθνείς συμμετοχές από την Ιαπωνία και Κορέα μέχρι την Αργεντινή, και από τις ΗΠΑ έως την Μέση Ανατολή και Αίγυπτο και αυτονοήτως, από όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες. Το Συμπόσιο είναι εστιασμένο στην απεικόνιση του Ουροποιογεννητικού συστήματος με τις πλέον προηγμένες απεικονιστικές μεθόδους. Θα ανακοινωθούν επομένως εργασίες που θα αφορούν σε ό,τι νεότερο έχει να επιδείξει η ιατρική απεικόνιση παγκοσμίως. Μία σπουδαία ευκαιρία για ανταλλαγή επιστημονικών  απόψεων μεταξύ των συνέδρων, αλλά, και ένα εντατικό σεμινάριο, κυρίως για τους νεότερους συναδέλφους και όχι μόνο. Η Δημοσιογραφία έντυπη και ηλεκτρονική θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη αυτής της προσπάθειας ώστε να διοργανώσουμε ένα διεθνώς επιτυχές ιατρικό γεγονός στην πατρίδα μας.

Ο Πρόεδρος του ESUR 2009                                      Η Οργανωτική Επιτροπή
Dr.Γεώργιος Λ. Μαλαχίας

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου, PRC Travel&Congress, 2 Σεπτεμβρίου 2009