«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» - Εγκαίνια δυο νέων σπιτιών στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας. ( 3/08/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» - Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά, με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζει τα δύο νέα σπίτια του στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας, κληροδοτήματα του αείμνηστου Ιωάννη Συμεωνίδη, την Τρίτη 28 Ιουλίου 2009 και ώρα 20.30 μμ (οδός Σωκράτους - Βίλλα Νέλσον Μαντέλα).
Τα δύο σπίτια αποτελούν σημαντική ενίσχυση για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού μας, καθώς ήδη φιλοξενούν τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών τους.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο Νομό Καβάλας. Συγκεκριμένα, έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Νομαρχία Καβάλας, φορείς και υπηρεσίες του Νομού, για τη δημιουργία Τοπικού Δικτύου Φορέων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Κακοποίησης και Παραμέλησης. Σκοπός του Δικτύου είναι η από κοινού ανάληψη δράσης των μελών του με κάθε πρόσφορο μέτρο και η συνεργασία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης, την προάσπιση των συμφερόντων των ανήλικων παιδιών, την παροχή υποστήριξης (ηθικής, ψυχολογικής, κοινωνικής) σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που χρήζουν άμεσης βοήθειας με οποιονδήποτε τρόπο.
Πηγή: Δελτίο τύπου, 23/07/2009, «το Χαμόγελο του Παιδιού»