Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του ιατρού Γεωργίου Ανδριανόπουλου. ( 3/08/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα



Μέσα σε μία λαμπρή τελετή και με πρωτοφανή, για τα δεδομένα της περιοχής προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του Γεωργίου Ανδριανόπουλου (1901-1968) στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας. Ο συγκεκριμένος ιατρός ήταν αυτός που πρωτοανέλαβε τον Υγειονομικό Σταθμό Κλειτορίας σε πραγματικά δύσκολους καιρούς επιδεικνύοντας μεγάλη επιστημονική-πολιτιστική και κοινωνική προσφορά προς όλη την τοπική κοινωνία.
Η φιλοτέχνηση της Προτομής που πραγματοποιήθηκε από τον γλύπτη Ν. Γεωργίου, ήταν πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ» και πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Δήμου Κλειτορίας και του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας.
Το καθιερωμένο τρισάγιο επιτέλεσε ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Λαύρας Μητροπολίτης Φιλάρετος συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Κλειτορίας Πατέρα Νικόλαο Καμπέρο και πληθώρα ιερέων, ενώ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι κόρες, η αδελφή και συγγενείς του Γ. Ανδριανόπουλου, ο Πολιτευτής Δ. Τριανταφυλλόπουλος ως εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας, οι Αντινομάρχες Αχαΐας Μ. Φεσσιάν & Α. Τριανταφυλλόπουλος, ο Δήμαρχος Κλειτορίας Α. Δημόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Καρράς & Παλυβός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ντέντες, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κοντογιάννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κ. Κατσιάρης, ο Αντιπρόεδρος Π. Μπουζιώτης, ο Γενικός Γραμματές Ι. Αναγνωστόπουλος, ο Ταμίας Π. Μαρώσης, ο Αν. Ταμίας Π. Αναγνωστόπουλος και το Μέλος Αθ. Νασιόπουλος (Τελετάρχης), ο Πρόεδρος της Πανκαλαβρυτινής Ένωσης Γ. Κοσμάς, η Κοσμήτωρ Δ. Κωνσταντινίδου, ο Δ. Τράγκας (αντιπρόεδρος Πολιτιστικών Συλλόγων «Αζανίας»), ο Κ. Ρηγόπουλος (Σύλλογος Κλειτορολευκασίων Πάτρας), ο Σπ. Κατσιουλίερης (Πρόεδρος Παγκρατιωτών), ο Κ. Κατσιάρης (Πρόεδρος Κρινοφυτινών), η Ανδριανοπούλου-Παλαιολόγου Μαρία (Πρόεδρος Κλειτορίων Αττικής), ο Γ. Μητρόπουλος (Πρόεδρος Φιλιωτών), ο Ι. Παπαναγιώτου (Πρόεδρος Γλάστρας), ο Σ. Μούσος (Πρόεδρος Λυκουριωτών), η Λίτσα Παπαδοπούλου (Προϊσταμένη Ιατρικού Συλλόγου Πατρών), ο Α. Μπερτσουκλής (Πρόεδρος ΔΔ Λευκασίου), ο Ν. Καζάνης (Πρόεδρος ΔΔ Τουρλάδας), ο Δρ Ν. Ραζής (Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας), οι ιατροί Α. Αρβανίτης, Γ. Γάτσος, ο Ν. Γεωργίου (καλλιτέχνης), ο Γ. Κοκκότης (συνταξιούχος Γυμνασιάρχης), η κ. Παπουτσή (Γυμνασιάρχης), ο κ. Δακορώνιας (Λυκειάρχης), ο κ. Κανελλόπουλος (Συνταξιούχος Δημοδιδάσκαλος) και μεγάλο πλήθος πολιτών.
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας με θέμα «η αρετή της κοινωνικής προσφοράς» από τον Πρόεδρο Κ. Κατσιάρη, η κατάθεση στεφάνων, οι χαιρετισμοί, οι αναφορές στις έως τώρα προσπάθειες (Γ. Κοκκότη) για τη δημιουργία της Προτομής, το επιτελεσθέν έργο κατά το παρελθόν από τις συνεργάτιδες του Ανδριανόπουλου (Αθ. Ρηγοπούλου και Ντ. Χαμακιώτη) και η συνέχισή του στη σύγχρονη εποχή από όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας υπό την Διεύθυνση του Δρ. Ν. Ραζή, καθώς και η απαγγελία σχετικού ποιήματος από τον κ. Ανδρουτσόπουλο (φίλο του ιατρού).
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση προσφορά του Δήμου Κλειτορίας.
Στη φωτογραφία των αποκαλυπτηρίων της Προτομής ιατρού Ανδριανόπουλου διακρίνονται: ο Πολιτευτής Δ. Τριανταφυλλόπουλος (ως εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας), ο Δήμαρχος Κλειτορίας Α. Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κ. Κατσιάρης μετά της συζύγου του, ο Δρ Ν. Ραζής (Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας), η Λίτσα Παπαδοπούλου (Προϊσταμένη Ιατρικού Συλλόγου Πατρών) και οι ιατροί Α. Αρβανίτης και Γ. Γάτσος.

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 19/07/2009, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών