Νέα εκστρατεία «ΒΟΗΘΕΙΑ-Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο» ( 3/08/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα


Πάνω από 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες στον ιστότοπο μας σε μόλις 3 εβδομάδες. Περίπου 150 συμβουλές βιντεοσκοπήθηκαν ζωντανά. Πάνω από 400 εισφορές συγκεντρώθηκαν στο διαδίκτυο
Η νέα εκστρατεία «ΒΟΗΘΕΙΑ-Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο» ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2009 και ήδη πάνω από 1,4 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν επισκεφτεί το δικτυακό τόπο, πάνω από 400 συμβουλές συγκεντρώθηκαν στον ιστότοπο και γύρω στους 150 ευρωπαίους πολίτες κατέθεσαν τις δικές τους «Συμβουλές Διακοπής του Καπνίσματος», που βιντεοσκοπήθηκαν ζωντανά στα αντίσκηνα των εκδηλώσεων που οργάνωσε η εκστρατεία ΒΟΗΘΕΙΑ.
Ένας από τους κύριους στόχους της εκστρατείας είναι να κάνει τους καπνιστές και τους ανθρώπους με προβλήματα που συνδέονται με το τσιγάρο να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.help-eu.com.
- Θέμα της εκστρατείας: «Τι συμβουλή θα έδινες;»
Το κύριο θέμα όλου του υλικού της εκστρατείας-τηλεοπτικών διαφημίσεων, διαδικτυακών πανό, του νέου ιστότοπου, επιτόπιων δράσεων-είναι η παροχή «συμβουλών» για το πώς να σταματήσει κανείς το κάπνισμα, τι να κάνει για να μην το αρχίσει ή πώς να αντιμετωπίσει το παθητικό κάπνισμα.
Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις, όπως και η εκστρατεία διαδικτυακών πανό, προσελκύουν την προσοχή του τηλεθεατή μέσω παράλογων συμβουλών?όμως του στέλνουν και το μήνυμα ότι θα μπορέσει να βρει τις πραγματικές συμβουλές στον ιστότοπο ΒΟΗΘΕΙΑ, όπου, αν θέλει, μπορεί να καταθέσει και τη δική του συμβουλή.
Μετά τη θέση σε λειτουργία του δικτυακού τόπου στις 31 Μαΐου, τον επισκέφτηκαν ήδη πάνω από 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες και έλαβε πάνω από 52 εκατομμύρια διαδικτυακές συνδέσεις. Επίσης υπεβλήθηκαν στον ιστότοπο 400 συμβουλές.
Πρώτη στη λίστα εμφανίζεται η Πολωνία με πάνω από 9 εκατομμύρια διαδικτυακές συνδέσεις, και ακολουθεί η Ιταλία (7,7 εκατομμύρια συνδέσεις), η Γερμανία (7,5 εκατομμύρια συνδέσεις), η Γαλλία (3,4 εκατομμύρια συνδέσεις), η Ρουμανία (3,2 εκατομμύρια συνδέσεις), η Ελλάδα (2,7 εκατομμύρια συνδέσεις), η Τσεχία (2,3 εκατομμύρια συνδέσεις), κ.λπ.
Οι σελίδες με το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών είναι βάσει σειράς προτίμησης οι εξής:
1.Θέλω να κόψω το κάπνισμα
2.Δεν θέλω να αρχίσω το κάπνισμα
3.Είμαι παθητικός καπνιστής
4.Συνάντηση με την εκστρατεία
Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα:
Το κοινό σε όλη την Ευρώπη παρουσιάζει ιδιαίτερη ευαισθησία σε όλα τα θέματα που συνδέονται με το κάπνισμα.
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν βοήθεια και συμβουλές και χαίρονται ιδιαίτερα που υπάρχει ένας ιστότοπος αφιερωμένος αποκλειστικά σε αυτό το θέμα ο οποίος προσφέρει συμβουλές ειδικών στη γλώσσα τους.
Η διάδραση τηλεόρασης και διαδικτύου λειτουργεί πολύ καλά.
Όλο το χρόνο η εκστρατεία ΒΟΗΘΕΙΑ είναι παρούσα για να συναντήσει το κοινό και ιδιαιτέρως τον κοινό στόχο από κοντά σε όλα τα κράτη μέλη με ένα φουσκωτό αντίσκηνο που φέρει τα χρώματα της εκστρατείας.
Με μια βιντεοκάμερα πάντα στο χέρι καλούνται οι επισκέπτες να καταγράψουν τις δικές τους συμβουλές για να βοηθήσουν τους άλλους.
Σε 3 εβδομάδες βιντεοσκοπήθηκαν στο αντίσκηνο περίπου 150 συμβουλές από την ομάδα ΒΟΗΘΕΙΑ σε 40 διαφορετικές εκδηλώσεις.
Νέοι άνθρωποι παρουσίασαν σχεδόν όλες τις συμβουλές, οι οποίες κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της εκστρατείας.
- Τα τρία σημαντικότερα μηνύματα είχαν να κάνουν με:
τα Χρήματα: Κόψε το κάπνισμα. Θα εξοικονομήσεις πολλά χρήματα.
την Υγεία: Θα βελτιωθεί η υγεία σου.
Το κάπνισμα δεν είναι της μόδας.
Ορισμένα παραδείγματα συμβουλών από το κοινό:
1. «Κάθε φορά που θες να καπνίσεις ένα τσιγάρο πες απλά: "5 λεπτά ακόμα"-αν συνεχίσεις να κάνεις έτσι στο τέλος θα κόψεις το κάπνισμα χωρίς να το καταλάβεις».
2. «Αποφάσισα να κόψω το κάπνισμα όταν έμαθα για τους πνεύμονες και πώς λειτουργούν. Προβληματίστηκα έντονα γιατί κατάλαβα ότι έπρεπε να μάθω να εκτιμώ τα πνευμόνια μου! Το σώμα μας είναι εξαιρετικά ευφυές, όμως δεν το καταλαβαίνουμε και το κακομεταχειριζόμαστε. Μαθαίνοντας πώς λειτουργεί μας βοηθά να δούμε τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις. Μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά στην πραγματικότητα έχει αποτέλεσμα!».
3. «Για να κόψω το κάπνισμα άνοιξα άλλον ένα τραπεζικό λογαριασμό όπου κατέθετα την τιμή ενός πακέτου τσιγάρων κάθε δύο μέρες πάνω κάτω. Όταν διαπίστωσα πόσα χρήματα ξόδευα για τσιγάρα, τα οποία τώρα πια αποταμίευα, μου έδωσε άλλο κίνητρο».
4. «Κάπνιζα δέκα χρόνια, σταμάτησα το κάπνισμα εδώ και ενάμιση χρόνο. Ξόδευα 50 ευρώ την εβδομάδα. Άρχισα λοιπόν να βάζω τα χρήματα που θα χάλαγα για τσιγάρα σε έναν κουμπαρά κάθε εβδομάδα. Κάθε μέρα κοίταζα πόσα λεφτά είχα μαζέψει και μετά δεν ήθελα να πάω να αγοράσω τσιγάρα. Έτσι έβαλα στην άκρη πάνω από 3.500 ευρώ».
5. «Για να σταματήσω το κάπνισμα, έβαζα όλες τις γόπες των τσιγάρων σε ένα βάζο με καπάκι με λίγο νερό. Κάθε φορά που ένιωθα επιθυμία να καπνίσω μύριζα το βάζο και μου ερχόταν αναγούλα από τη μυρωδιά. Μετά απ'αυτό δεν ήθελα πια να καπνίσω».
Για περισσότερες συμβουλές: www.help.eu.com
Η εκστρατεία «ΒΟΗΘΕΙΑ - Για μια ζωή χωρίς Τσιγάρο» αποδεικνύει ότι μέσω της ολοκληρωμένης προσέγγισης με τηλεοπτικές διαφημίσεις, διαδικτυακά πανό και επιτόπιες δράσεις οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά σε ένα από τα πιο καυτά θέματα υγείας σήμερα, το οποίο μπορούν να αποφύγουν.

Πηγή: Δελτίο τύπου, 17/07/2009, ABLECOM A.E.