«Το Χαμόγελο του Παιδιού» & το Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» εγκαινίασαν την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009
το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης για παιδιά και εφήβους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες καθώς
και για τις οικογένειές τους στο Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη».
( 3/08/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 


Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Αξιότιμος Υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριος Σαλμάς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υφυπουργός εξήρε το έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» καθώς και την τεράστια σημασία που έχει η νέα δράση που από κοινού υλοποιούν. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία ύπαρξης τέτοιων συνεργασιών δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα στηρίξει όλη την προσπάθεια, καθώς η παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους αλλά και τις οικογένειες τους, αποτελεί ένα πολύ ευαίσθητο θέμα της κοινωνίας μας.
Στη συνέχεια, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη» κ. Κώστας Καζάκος βραβεύθηκε από τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο για την έντονη κοινωνική του δράση και την πρωτοβουλία του να ιδρύσει το Ίδρυμα και σημείωσε ότι: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Χαμόγελο του Παιδιού. Είμαστε σίγουροι ότι η Τζένη και ο Ανδρέας θα είναι πραγματικά περήφανοι».
Ο πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη» κ. Κωνσταντίνος Καζάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης για παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Επίσης, αναφέρθηκε στην επιθυμία του για τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης παιδιατρικής μονάδας και τόνισε τη σημασία της κατ' οίκον νοσηλείας για όλα τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.
Τέλος, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε σήμερα το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης για παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί άμεσα η νοσηλεία στο σπίτι, με τη στήριξη όλων των εθελοντών και ανθρώπων που έχουν δώσει τα φώτα τους για αυτό το σκοπό».
Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης για παιδιά και εφήβους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες καθώς και για τις οικογένειές τους εδρεύει στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος (Δ/νση Κορινθίας 27 Αμπελόκηποι) και λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 πμ. μέχρι τις 10:00 μμ.
Είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.) και εθελοντές και θα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες των παιδιών και των συγγενών τους. Στην περίπτωση που τα παιδιά και οι γονείς τους χρειάζονται εξειδικευμένη ανακουφιστική και παρηγορητική φροντίδα, αυτή θα παρέχεται στη Μονάδα Ανακουφιστικής και Παρηγορητικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» ή σε αντίστοιχα εξειδικευμένα Κέντρα που λειτουργούν ήδη ή θα λειτουργήσουν στο μέλλον. Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου όπως αυτές αναφέρονται πιο πάνω θα παρέχονται εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση των ασθενών και των οικογενειών τους.
Στη διάθεση του Κέντρου θα βρίσκεται η Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά, SOS 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, είναι στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες και μπορεί να συνδέει ανά πάσα στιγμή τους ειδικούς που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύπτουν. Επίσης, θα γίνεται χρήση του στόλου των ασθενοφόρων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ασφαλή μεταφορά των μικρών ασθενών από και προς το Κέντρο.
Εκτός από το βασικό στόχο που αναφέρθηκε παραπάνω θα επιδιωχθεί η λειτουργία Υπηρεσίας κατ' οίκον βοήθειας σε παιδιά που αδυνατούν να μετακινηθούν. Θα επιδιωχθεί επίσης και η παροχή βοήθειας μέσω τηλεϊατρικής σε παιδιά που κατοικούν στην περιφέρεια ή σε απομακρυσμένα σημεία.

Πηγή: Δελτίο τύπου, 17/07/2009, Χαμόγελο του Παιδιού