Ένταξη ιατρών στο ΕΣΠΑ 2009-2013 ( 30/07/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα


Με πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας να εντάξει στο 4ο Κ.Π.Σ. (ΕΣΠΑ 2009 - 2013) με ειδικό κωδικό τους ιδιώτες ιατρούς, προκειμένου να προβούν σε αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του εξοπλισμού των ιατρείων τους.
Σε συνάντηση της Δ.Ε. του Π.Ι.Σ. με υπευθύνους του Υπουργείου Ανάπτυξης, έγινε γνωστή η αποδοχή του αιτήματος της Δ.Ε. του Π.Ι.Σ. το οποίο είχε διατυπωθεί με την επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη, στις 28-4-2009, για χρηματοδότηση των ιατρών ως φυσικών προσώπων μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2009-2013 με προϋπολογισμό 250 εκ. ευρώ, η ανακοίνωση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται ένα αίτημα του ιατρικού κόσμου (το οποίο δεν είχε γίνει δεκτό στο παρελθόν για ένταξη στο 3ο Κ.Π.Σ.) και ανοίγει ο δρόμος για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των χιλιάδων ιδιωτών ιατρών της χώρας, οι οποίοι με τις καθημερινές προσπάθειές τους έχουν ένα μεγάλο μερίδιο στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Συγχρόνως, με τη δυνατότητα αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής τους, τα ιδιωτικά ιατρεία έχουν τη δυνατότητα, με αγορά μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας, να συμβάλουν ουσιαστικά στην έγκαιρη και ορθή διάγνωση και θεραπεία των Ελλήνων πολιτών.

Για τη Δ.Ε. του Π.Ι.Σ.
Πρόεδρος
Βαρβάρα Ανεμοδουρά
Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος 

 

Πηγή: Δελτίο τύπου, 22/05/2009, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος