Ετήσιο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συλλόγου για τη Σεξουαλική Υγεία (WAS)
πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
( 17/07/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η στυτική δυσλειτουργία και οι επιπτώσεις της τόσο στην ψυχολογία του άνδρα όσο και στη σχέση του ζευγαριού
Αν η καλή στύση αποτελεί το «κλειδί» για την επίτευξη ερωτικής επαφής, αναμφισβήτητα η διάρκεια είναι η «πύλη» για την ικανοποίηση του άνδρα και του ζευγαριού γενικότερα. Έτσι, το ερώτημα «γιατί όλα τα ωραία πράγματα θα πρέπει να τελειώνουν γρήγορα», αποτέλεσε κεντρικό άξονα του Ετησίου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συλλόγου για τη Σεξουαλική Υγεία (WAS), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής που ασχολούνται με τη Σεξουαλική Υγεία, όπως η Ψυχοσεξουαλική θεραπευτής, δρ. Ρουθ Γουαστχάιμερ, η Γυναικολόγος δρ. Αλεσσάντρα Γκρατσιοτίν, η Ψυχολόγος, δρ. Ούλρικε Μπράντερμπουργκ και οι Καθηγητές Ουρολογίας κ. Ματ Ρόσεμπεργκ και Ριντβάν Σαμπσίγκ, ασχολήθηκαν με το «καυτό» ζήτημα της στυτικής δυσλειτουργίας και τις επιπτώσεις του τόσο στην ψυχολογία του άνδρα όσο και στη σχέση του ζευγαριού. Ένα ζήτημα ιδιαίτερα επίκαιρο τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι πλέον γνωστό ότι το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας ταλαιπωρεί ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανδρών.
Όπως τόνισαν οι ειδικοί, τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας θεραπευτών σεξουαλικής υγείας έδειξαν ότι ο επιθυμητός χρόνος για την ερωτική συνεύρεση κυμαίνεται από 7-13 λεπτά. Ο χρόνος αυτός θεωρείται απαραίτητος για να είναι ικανοποιητική η ερωτική επαφή για το ζευγάρι, αλλά και για την τόνωση της ψυχολογίας του άνδρα.
Μέχρι σήμερα, η θεραπεία με τα διαθέσιμα σκευάσματα για τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία επιτυγχάνει διάρκεια η οποία κυμαίνεται από 3,42 - 5,53 λεπτά, δηλαδή περίπου το μισό ή και λιγότερο από την επιθυμητή για την ικανοποίηση των ερωτικών συντρόφων. Τα δεδομένα αλλάζουν θεαματικά με τη λήψη βαρδεναφίλης (Levitra), καθώς τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία στους οποίους χορηγήθηκε πέτυχαν διάρκεια μεταξύ 10 και 12,8 λεπτών!
Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη χρονική στιγμή να μιλήσουμε για τη Στυτική Δυσλειτουργία και τις διαθέσιμες θεραπείες, προκειμένου να προσφέρουμε πραγματική βοήθεια στους άνδρες και τις συντρόφους τους. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι είναι ενήμεροι ότι μπορούν να ανακαλύψουν εκ νέου μια πραγματικά ικανοποιητική σεξουαλική απόδοση', δήλωσε η δρ. Ρουθ Γουαστχάιμερ, μια σεβαστή παρουσία στον τομέα της σεξολογίας που απευθύνεται στο ευρύ κοινό εδώ και 30 χρόνια. Ο δρ Ρόσεμπεργκ πρόσθεσε: ' Η ικανότητα να ηγείται κανείς μιας φυσιολογικής σεξουαλικής ζωής και να έχει εμπιστοσύνη στην απόδοσή του είναι σημαντικό για κάθε άνδρα. Η γνώση είναι το κλειδί, καθιστώντας σαφές ότι τα ζευγάρια γνωρίζουν για τις αποδοτικές θεραπείες που υπάρχουν και μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ανδρικής ικανότητας'

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 8 Ιουλίου 2009, The Mastermind Group