Τη διεύρυνση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κύπρο
προωθεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Δικτύου Γ. Πατούλης
( 17/07/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 



Στον Κύπρο μετέβη αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, με στόχο την παρουσίαση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη διεύρυνση των δράσεων του στην κυπριακή κοινωνία.
Η δράση του δικτύου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο σε ημερίδα στο Δήμο Λακατάμιας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων και σηματοδότησε την απαρχή μιας σειράς δράσεων του δικτύου στην Κύπρο.
Παράλληλα έγινε παρουσίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόληψης και Αλληλεγγύης, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με τη Χοληστερίνη, το Κάπνισμα, το Διαβήτη κ.α. Στους εκατό πενήντα παρευρισκόμενους πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις.
Επίσης, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την παρουσίαση του Διαδημοτικού δικτύου. Σημειώνεται ότι ο Αυτοδιοικητικός χάρτης της Κύπρου αποτελείται από 33 Δήμους και 353 Κοινότητες.
Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», για συμβολικούς λόγους καθώς στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί το νεοϊδρυθέν τμήμα Νοσηλευτικής, με έντονο ερευνητικό προφίλ στον τομέα της πρόληψης της υγείας.
Την ημερίδα διοργάνωσαν το Διαδημοτικό Δίκτυο και η Αναπτυξιακή Εταιρία Λάρνακας με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Λεμεσού, του οποίου ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Χρίστου είναι Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων της Κύπρου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης παρουσίασε τις δράσεις του Διαδημοτικού Δικτύου και ανέλυσε τις δυνατότητες παρέμβασης στην Κυπριακή κοινωνία μέσα από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του δικτύου.
Παράλληλα κάλεσε τους παρευρισκόμενους Αυτοδιοικητικούς να συμμετάσχουν στο δίκτυο, ώστε να «ανοικτούν» σε νέα πεδία δράσης στον τομέα της πρόληψης προς όφελος των κατοίκων.
Ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού παρουσίασε ως πρακτικό παράδειγμα της αξίας συμμετοχής στο δίκτυο τη δράση του Δικτύου στο Δήμο του και δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι ο πρώτος Δήμος που θα ενταχθεί.
Επίσης το έντονο ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν και οι παρευρισκόμενοι Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων της Κύπρου.
Χαιρετισμό επίσης στην ημερίδα απηύθυναν ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Μαντάς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.
Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χρηστάκης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόληψης και Αλληλεγγύης κ. Πουλόπουλος ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας & Κυκλοφορίας κ. Ζήκος και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης κ. Κάββαλος.

 


Εικόνα 1. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον Δήμαρχο Λεμεσσού και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Κύπρου Ανδρέα Χρίστου ανταλλάσσουν αναμνηστικά δώρα κατά την παρουσίαση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 


Εικόνα 2.Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου που επισκέφθηκε την Κύπρο με τον Δήμαρχο Λεμεσσού & Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ανδρέα Χρίστου ( δεξιά ) και  με Δημάρχους και Κοινοτάρχες της Κύπρου.

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 7 Ιουλίου 2009, Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου