Η έκθεση LEARN Ενημερώνει για τα Αυτοάνοσα Νοσήματα
με μια Περιήγηση Μέσα στο Ανοσοποιητικό Σύστημα
( 1/07/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Οι επισκέπτες του Συνεδρίου EULAR είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τι συμβαίνει όταν το ίδιο το σώμα "επιτίθεται" στον εαυτό του


Στο συνέδριο European League Against Rheumatism (EULAR), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη, Δανία 10-13 Ιουνίου, 2009, ξεκίνησε το LEARN (www.LEARNexpo.info), μια μοναδική κινητή έκθεση η οποία προσφέρει τη δυνατότητα περιήγησης στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και στον τρόπο που αυτό αντιδρά στα αυτοάνοσα νοσήματα. Σκοπός της έκθεσης LEARN (Living the Experience of Autoimmune ReactioNs - 'Βιώνοντας την εμπειρία των αυτοάνοσων αντιδράσεων') είναι να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα. Τα αυτοάνοσα νοσήματα προκαλούν την εκ των έσω επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στον ίδιο τον οργανισμό. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από περισσότερα από 80 αυτοάνοσα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της ψωρίασης και της νόσου του Crohn.
«Φανταστείτε ότι το ίδιο το ανοσοποιητικό σας σύστημα αρχίζει να παρερμηνεύει τα υγιή κύτταρα του οργανισμού σας και θεωρώντας τα κύτταρα αυτά επιθετικές ασθένειες ξεκινά να τους επιτίθεται» σχολίασε ο Jesper Eugen-Olsen, Ph.D., υπεύθυνος για την εργαστηριακή έρευνα του νοσοκομείου Copenhagen University Hospital, στο Hvidovre, και σύμβουλος για την έκθεση LEARN. «Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με ένα ή περισσότερα αυτοάνοσα νοσήματα και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει. Η εντατική έρευνα για τις φλεγμονές, τη γενετική και τα αυτοάνοσα νοσήματα έχει βοηθήσει στην κατανόηση των νοσημάτων αυτών, τα οποία φαινομενικά δεν μοιάζουν να έχουν σχέση, κλινικά ωστόσο σχετίζονται. Η έρευνα αυτή έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων για τη διαχείρισή τους».
Η έκθεση LEARN δημιουργήθηκε σε συνεργασία με δανέζικες ενώσεις ασθενών, με το νοσοκομείο Hvidovre Hospital (www.hvidovrehospital.dk) της Δανίας, και με την παγκόσμια εταιρεία στο χώρο της υγείας Abbott.

- Λίγα λόγια για το LEARN
Το Learn είναι μια μοναδική διαδραστική έκθεση, η οποία επιτρέπει την περιήγηση στο ανοσοποιητικό σύστημα με στόχο να ενημερώσει και να ενισχύσει τη γνωστοποίηση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Η έκθεση εμπλέκει τις αισθήσεις, καθιστώντας την επιστημονική πληροφόρηση διαθέσιμη με ένα νέο και εύκολα προσβάσιμο τρόπο για το ευρύ κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν μέσα σε μια φλέβα του σώματος, και να δουν το σώμα να επιτίθεται στον εαυτό του μαθαίνοντας παράλληλα περισσότερα για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία Town Square της Κοπεγχάγης η έκθεση θα ταξιδέψει σε πολλούς διεθνείς προορισμούς για να παρέχει συνεχή εκπαίδευση σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το LEARN, συμπεριλαμβανομένων εικόνων και βίντεο, μπορείτε να επισκεφθείτε το (www.LEARNexpo.info).

- Σχετικά με τα Αυτοάνοσα Νοσήματα
Τα αυτοάνοσα νοσήματα χαρακτηρίζονται από ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο επιτίθεται στα κύτταρα του ίδιου του σώματος. Περιλαμβάνουν περισσότερες από 80 παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της ψωρίασης, της νόσου του Crohn, του λύκου, της σκλήρυνσης κατά πλάκας και άλλων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι ξεκάθαρο πώς αναπτύσσονται τα αυτοάνοσα νοσήματα, ωστόσο οι έρευνες έχουν δείξει μια γενετική σχέση που προδιαθέτει ορισμένους ανθρώπους στην ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων αυτοάνοσων νοσημάτων.

- Λίγα λόγια για την Abbott
Η Abbott είναι μία παγκόσμια εταιρεία στον χώρο της Υγείας με αφοσίωση στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παρασκευή και την εμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων, διαγνωστικών μηχανημάτων, διαβητολογικών συσκευών και προϊόντων διατροφής. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 72.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες. Η Abbott ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1947 και το ανθρώπινο δυναμικό της ξεπερνά τους 300. Η εταιρεία εδρεύει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στεγάζει το κέντρο διανομής της σε εγκαταστάσεις στο Κορωπί ενώ έχει παρουσία και στην Κυπριακή αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τα νέα της Abbott μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.abbott.gr και www.abbott.com.


Πηγή: Δελτίο Τύπου 17 Ιουνίου 2009, Weber Shandwick: