Τη δράση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας παρουσίασε ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης
σε ημερίδα στον Δήμο Ιωλκού
( 1/07/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Τις σημαντικές δράσεις του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον τομέα της πρόληψης και της προάσπισης της υγείας των πολιτών παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας που διοργανώθηκε στο Δήμο Ιωλκού του νομού Μαγνησίας ,το Σάββατο 20 Ιουνίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ,της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής, της επιστημονικής κοινότητας και Δημότες.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Σούρλας, ο Νομάρχης Μαγνησίας Α. Παπατόλιας, ο Δήμαρχος Ιωλκού Π. Μουτσινάς και το μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου νομού Μαγνησίας κ. Κ. Ματσιώλης.
Ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου κ. Πατούλης παρουσίασε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Διαδημοτικό Δίκτυο από το 2003 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, που πλέον αριθμεί 130 μέλη.
Σχετικά με τους βασικούς στόχους της δημιουργίας του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συνένωση των δυνάμεων των Δήμων στον τομέα της πρόληψης,την ανάγκη καθιέρωσης ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας, στην παροχή υπηρεσιών υγείας, καθώς και στην ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας για τη διεκδίκηση κρατικών και Ευρωπαϊκών πόρων.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας τόνισε «ότι σκοπός είναι η παροχή στους δημότες και στους κατοίκους των Δήμων-μελών των απαραίτητων επιστημονικών γνώσεων και υπηρεσιών πρόληψης για την διατήρηση της υγείας τους».
Στη συνέχεια παρουσίασε τις δράσεις της πρόληψης που αφορούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου και προγράμματα ενημέρωσης.
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυϊατρείου και Πρόεδρος του Οργανισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, χειρουργός ορθοπεδικός Α. Παρτσινέβελος μίλησε για την πρόληψη και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας.
Παράλληλα την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε δωρεάν μέτρηση οστικής μάζας κατοίκων της περιοχής από ομάδα εθελοντών του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου και του Διαδημοτικού Δικτύου.


Eικόνα 1. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Πατούλης με τον Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Σούρλα και τον Νομάρχη Μαγνησίας Α. Παπατόλια ( δεξιά ), καθώς και με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας Λ. Μαυρογιάννη και τον Δήμαρχο Ιωλκού Π. Μουτσινά ( αριστερά ), στην ημερίδα παρουσίασης του Διαδημοτικού Δικτύου στο Δήμο Ιωλκού.


Eικόνα 2. Τις δράσεις του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Δικτύου Γιώργος Πατούλης στο Δήμο Ιωλκού. Αριστερά του Δημάρχου παρακάθεται  ο Δήμαρχος Ιωλκού Π. Μουτσινάς και δεξιά του ο υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου Α. Παρτσινέβελος.

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 22 Ιουνίου 2009, Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου