Ι.Σ.Α: Το Δημόσιο παρακρατά παρανόμως τις αμοιβές χιλιάδων
παθολόγων και οφθαλμιάτρων
( 26/06/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Ο Ι.Σ.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση των Υπουργείων Μεταφορών και Επικοινωνιών, Οικονομίας και Οικονομικών, τα οποία παρακρατούν παρανόμως επί 12 μήνες τις αμοιβές χιλιάδων Παθολόγων και Οφθαλμιάτρων, οι οποίοι εξετάζουν και εκδίδουν τα πιστοποιητικά υγείας τα απαραίτητα για την έκδοση και ανανέωση αδειών οδήγησης.
Τα χρήματα αυτά έχουν καταβληθεί από τις τσέπες των υποψήφιων οδηγών μέσω Εθνικής Τραπέζης και τα σχετικά παράβολα έχουν κατατεθεί στο Δημόσιο, το οποίο σε εύλογο χρονικό διάστημα απέδιδε τα αναλογούντα χρηματικά ποσά στους εξετάσαντες ιατρούς. Μετά την κατάργηση όλων των Ειδικών Λογαριασμών, οδηγηθήκαμε σε στάση πληρωμών και σαν να μην έφτανε αυτό, το Υπουργείο απέστειλε και τις βεβαιώσεις για την Εφορία, με τους ιατρούς να καλούνται να πληρώσουν φόρους για χρήματα που δεν εισέπραξαν.
Τα συναρμόδια Υπουργεία, παρά τις συνεχείς επί μήνες παρεμβάσεις μας, επικαλούμενα διαδικαστικά προβλήματα, ρίχνουν το «μπαλάκι» το ένα στο άλλο και εμπαίζουν κατά προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο τον ιατρικό κόσμο.
Η ανικανότητα της Δημόσιας Διοίκησης στο μεγαλείο της. Η Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας ζει και βασιλεύει και τους πολίτες καταδυναστεύει. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για σεβασμό του πολίτη, αποδεικνύονται στην πράξη λόγια κενά περιεχομένου. Καλούμε την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους Υπουργούς άμεσα να δώσουν λύση, ώστε να λάβει τέλος ο εμπαιγμός και η οικονομική ομηρία των ιατρών. Καθιστούμε σαφές, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε να συνεχίζουν να παίζονται παιχνίδια πάνω στις πλάτες μας, με ό,τι αυτό σημαίνει. Όταν συστηματικά αγνοούνται και δεν ικανοποιούνται τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα κατηγοριών πολιτών, ας μη διερωτώνται οι πολιτικοί γιατί το 50% των Ελλήνων επέλεξαν να γίνουν αναχωρητές στις Ευρωεκλογές

Για το Δ.Σ. του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Ρηγάκης Σωτήριος                             Ελευθερίου Γεώργιος

Πηγή: Δελτίο Τύπου 11 Ιουνίου 2009, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών