Η Pfizer Hellas αρωγός του «Κέντρου Ημέρας» χορηγεί στην Εταιρεία Νόσου Alzheimer και
Συναφών Διαταραχών Αθήνας όχημα για την μετακίνηση των ανοϊκών ασθενών στο εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας
( 17/06/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Η Pfizer Hellas, χορήγησε μεταφορικό όχημα προς την Εταιρεία Νόσου Αlzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης ανοϊκών ασθενών στο «Κέντρο Ημέρας» Παγκρατίου.
Το όχημα, εκτελεί καθημερινά δύο δρομολόγια από και προς το σπίτι ασθενών που παρακολουθούν τις δραστηριότητες του «Κέντρου Ημέρας», κάνοντας πιο εύκολη τη πρόσβαση σε μία μονάδα ημερήσιας παραμονής, απασχόλησης και θεραπευτικής φροντίδας.
Το «Κέντρο Ημέρας» στελεχώνεται από 12μελή ομάδα εξειδικευμένων Επαγγελματιών Υγείας και εξυπηρετεί 150 ασθενείς, οι οποίοι συμμετέχουν σε θεραπευτικά προγράμματα με στόχο τη νοητική ενδυνάμωσή τους και τη διατήρηση των επικοινωνιακών ικανοτήτων τους ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πληροφόρηση, εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών και φροντιστών των ανοϊκών ασθενών, καθώς και στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με την άνοια.
«Στόχος της Pfizer Hellas μέσω αυτής της χορηγίας, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των ασθενών με άνοια και των οικογενειών τους» δήλωσε ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Pfizer Hellas, κος Δημήτρης Γκότσης.
Η κυρία Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας, ευχαριστώντας την Pfizer Hellas για την αρωγή της στο έργο της Ε.Ν.Α.Σ.Δ.Α ανέφερε χαρακτηριστικά πως «για την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας, η Pfizer Hellas είναι ένας σύμμαχος στις προσπάθειές μας και ένας σημαντικός υποστηρικτής του έργου μας. Οι ασθενείς με Alzheimer και οι οικογένειές τους, διευκολύνονται ιδιαίτερα πλέον προκειμένου να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του κέντρου ημέρας».
Η Pfizer Hellas υποστηρίζει τις παραπάνω δραστηριότητες, μέσω του εταιρικού προγράμματος κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιεί με συνέπεια και συνέχεια, με σκοπό να στηρίζει τους πυλώνες της προληπτικής ιατρικής, της ενημέρωσης και της προώθησης μηνυμάτων για έναν υγιέστερο κόσμο.

Η νόσος Alzheimer σε αριθμούς:
Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η συχνότερη μορφή άνοιας (60% του συνόλου) από την οποία πάσχουν 150.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, 6.000.000 στην Ευρώπη και 26.000.000 σ' όλο τον κόσμο. Εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ είναι πολύ σπάνια σε ηλικίες μικρότερες των 50 ετών. Προκαλεί μία βαθμιαία εκφύλιση του εγκεφάλου και έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών ικανοτήτων του ατόμου και στα προχωρημένα στάδια και της κινητικότητας και της καθημερινής λειτουργικότητας.

«Κέντρο Ημέρας»:
Το «Κέντρο Ημέρας» λειτουργεί στην οδό Μάρκου Μουσούρου 89 & Στίλπωνος 33, στο Παγκράτι. Τηλέφωνο ενημέρωσης & πληροφοριών: 210 - 7013271, www.alzheimerathens.gr

Σχετικά με την Pfizer Inc: Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο™
Η Pfizer, η οποία ιδρύθηκε το 1849, είναι η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία του κόσμου που βασίζεται στην έρευνα, υιοθετώντας νέες προσεγγίσεις για μια καλύτερη υγεία. Ανακαλύπτουμε, αναπτύσσουμε, παρασκευάζουμε και διαθέτουμε ποιοτικά, αποτελεσματικά και με καλό προφίλ ασφάλειας συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αντιμετώπιση και την πρόληψη παθήσεων τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα. Συνεργαζόμαστε επίσης με παροχείς υπηρεσιών υγείας, κυβερνήσεις και τοπικές κοινωνίες ανά τον κόσμο με σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης στα φάρμακά μας και την παροχή ιατρικής φροντίδας υψηλότερης ποιότητας και υποστήριξης των συστημάτων υγείας. Στην Pfizer οι περισσότεροι από 80.000 συνεργάτες σε περισσότερες από 90 χώρες εργάζονται καθημερινά για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να παραμείνουν χαρούμενοι και υγιείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μειώσουν το οικονομικό βάρος που επιφέρουν οι παθήσεις παγκοσμίως.


Πηγη: Δελτίο Τύπου, 10 Ιουνίου 2009, Stratcom