Νέα αναγνώριση εν Ελλάδι ( 11/06/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Με την ευκαιρία συμμετοχής της στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο « Σύγχρονος Τρόπος Ζωής & Πρόληψη Καρδιαγγειακών και Μυοσκελετικών Παθήσεων», η διοίκηση της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farm ανακοίνωσε επίσημα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, την αναγνώριση έξι προϊόντων της από την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας. Μετά την αναγνώριση που έλαβαν τα προϊόντα Εν Ελλάδι Gourmet ζαμπόν μπούτι ψητό και Εν Ελλάδι Gourmet φιλέτο γαλοπούλα ψητό της Creta Farm από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, μια ακόμα αναγνώριση από έγκριτο ιατρικό φορέα έρχεται να επισφραγίζει την καινοτομία της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας. Τα Εν Ελλάδι Gourmet Ζαμπόν Μπούτι Ψητό, Εν Ελλάδι Gourmet Φιλέτο Γαλοπούλας Ψητό, Εν Ελλάδι Gourmet Ζαμπόν Μπούτι Καπνιστό Ορεινό, Εν Ελλάδι Gourmet Φιλέτο Γαλοπούλας Καπνιστό Ορεινό, Εν Ελλάδι Βιολογικό Φιλέτο Γαλοπούλας, Εν Ελλάδι Βιολογικό Ζαμπόν Μπούτι, τιμήθηκαν με την αναγνώριση της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας, λόγω του ελαιόλαδου και ως εκ τούτου των χαμηλών κορεσμένων λιπαρών που περιέχουν. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά συμβάλλει αποδεδειγμένα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, καθιστώντας τα αλλαντικά «Εν Ελλάδι» σύμμαχο στην προστασία της υγείας. Όπως δήλωσε ο κος Απόστολος Ευθυμιάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας: «Τα αλλαντικά με ελαιόλαδο αποτελούν καινοτομία στο χώρο της διατροφής, καθώς συνδυάζουν τη γευστικότητα των αλλαντικών με τις ευεργετικές επιδράσεις του ελαιόλαδου στην υγεία μας. Με τον τρόπο αυτό, αποενοχοποιείται η κατανάλωση των αλλαντικών, αφού υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν στο καθημερινό διαιτολόγιο και στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Η κατανάλωσή τους από την ελληνική οικογένεια συμβάλλει στη δημιουργία στερεών βάσεων και στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά, με αποτέλεσμα την προαγωγή της υγείας του νεανικού πληθυσμού.» Ταυτόχρονα με την απόκτηση της αναγνώρισης των προϊόντων Εν Ελλάδι , η Creta Farm συνεχίζοντας την έμπρακτη υποστήριξή της στην ελληνική ιατρική κοινότητα και τους μελλοντικούς εκπροσώπους της, ανακοίνωσε τη χορήγηση μιας υποτροφίας για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό, σε  γιατρό, μέλος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας. Η υποτροφία στοχεύει τόσο στην ηθική, όσο και την υλική επιβράβευση των νέων επιστημόνων.
Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου ο κος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Αντιπρόεδρος της εταιρείας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μια ακόμα αναγνώριση των προϊόντων Εν Ελλάδι, αυτή τη φορά  από την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας, αποτελεί εφαλτήριο για την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξή μας στον τομέα της υγιεινής διατροφής. Κάθε νέα μας επιχειρηματική κίνηση έχει ως κύριο άξονα το άμεσο όφελος των καταναλωτών, προσφέροντάς τους καινοτόμα και παράλληλα εύγευστα προϊόντα, τα οποία συμβάλλουν στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις».
Η Creta Farm, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα. Παράλληλα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Αμερικανική αγορά. Στόχος της Creta Farm είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.


Eικόνα 1. Από αριστερά προς δεξιά: o κύριος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Αντιπρόεδρος της Creta Farm και ο κύριος Απόστολος Ευθυμιάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας.


Eικόνα 2.
Από αριστερά προς δεξιά: o κύριος Εμμανουήλ Δομαζάκης, Πρόεδρος της Creta Farm, ο κύριος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Αντιπρόεδρος της Creta Farm, ο κύριος Απόστολος Ευθυμιάδης, Καθηγητής  Καρδιολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας, η κυρία Τζελίνα Κουκουμέλη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Creta Farm και ο κύριος Νίκος Σανιδάς, Health Food Leader της Creta Farm.

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 28 Μαΐου 2009, Politics