Μία ολόκληρη ημέρα με «Χαμόγελο» για περίπου 400 εργαζόμενους της Novartis Hellas ( 29/05/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 


- «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» των εργαζομένων στη Novartis Hellas σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- 400 εργαζόμενοι προσέφεραν εθελοντική εργασία σε τρία σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε Μελίσσια, Αρχαία Κόρινθο και Επανωμή

Την Πέμπτη 14 Μαΐου, τρία σπίτια του οργανισμού του «Χαμόγελου του Παιδιού» πλημμύρισαν από τους εργαζόμενους της Novartis που θέλησαν για άλλη μια χρονιά να δώσουν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και προσφοράς στο συνάνθρωπο με αφορμή την φετινή Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς της Novartis.
Οι περίπου 400 εργαζόμενοι της εταιρείας, έφτασαν από νωρίς το πρωί στα σπίτια του οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε Μελίσσια, Αρχαία Κόρινθο και Επανωμή στη Θεσσαλονίκη και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, απασχολήθηκαν σε διάφορες εργασίες που είχαν σκοπό να βελτιώσουν την καθημερινή ποιότητα ζωής των παιδιών.
Καθάρισαν το δάσος από κλωνάρια και κουκουνάρια - επικίνδυνα για πυρκαγιά- ζωγράφισαν παιδικά παραμύθια στους τοίχους του playroom, τοποθέτησαν προστατευτικό φράκτη στην παιδική χαρά, διακόσμησαν παιδικά δωμάτια, έβαψαν τοίχους ενώ στην Επανωμή έβαψαν και το εκκλησάκι, κατέγραψαν και ταξινόμησαν τα υλικά των αποθηκών τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων, φύτεψαν λουλούδια και έπαιξαν με τα παιδιά. Το μεσημέρι τους βρήκε όλους, εθελοντές της εταιρείας και παιδιά, να μοιράζονται λιχουδιές από το barbeque και να υπόσχονται πως σίγουρα θα ξαναβρεθούν.

Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς της Novartis
Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο αποτελεί βασική φιλοσοφία και αντίληψη για τη Novartis και το σύνολο των εργαζομένων της. Εδώ και δεκατρία χρόνια, κάθε άνοιξη, η Novartis αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία, καθιερώνοντας την ημέρα αυτή ως «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» όλων των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο. Την ημέρα αυτή οι εργαζόμενοι βρίσκονται κοντά σε ηλικιωμένους, παιδιά, και άλλους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μιας ζεστής αγκαλιάς, ενός γλυκού χαμόγελου. Όπως σε όλο τον κόσμο, έτσι και στη Novartis Hellas οι εργαζόμενοι συμμετέχουν κάθε χρόνο με πολύ συγκινητικές πρωτοβουλίες: αγκάλιασαν τα παιδιά στα «Παιδικά Χωριά SOS» και στο «Χαμόγελο του Παιδιού», βρέθηκαν κοντά στους ηλικιωμένους στο Γηροκομείο Αθηνών, δεντροφύτευσαν μια καμένη πλαγιά του Διονύσου στην Πεντέλη, έβαψαν τα κιγκλιδώματα του Εθνικού Κήπου. Φέτος, συμμετείχαν περισσότεροι από 14,500 εργαζόμενοι παγκοσμίως στην Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς της Novartis σε χώρες όπως η Ελβετία, η Κίνα, η Γερμανία, η Ισπανία, η Σλοβενία, ο Καναδάς και η Αυστραλία, προσφέροντας εθελοντική εργασία σε ορφανοτροφεία, σχολεία, παιδιά με ειδικές ικανότητες, αστέγους, ενώ άλλοι δενδροφύτευσαν ή συμμετείχαν σε εθελοντική αιμοδοσία.

Η Novartis
Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2008, επενδύθηκαν περίπου 7.2 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Aνάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 96.700 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα ιδιοσκευάσματα και στα μη-συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής, ενώ λειτουργούν γραφεία στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και την Καβάλα, όπου συνολικά απασχολούνται 450 εργαζόμενοι.


Πηγή: Δελτίο Τύπου, Αθήνα, 22 Μαΐου 2009, Corporate Communications "Per Se".