Eγκαίνια του νέου κινητού πολυιατρείου για τα παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ( 27/05/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Στις 20 Μαΐου 2009 και ώρα 12μ.μ. πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο τα εγκαίνια του πρώτου Κινητού Πολυιατρείου για τα Παιδιά στην Ελλάδα του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» από τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο. Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος. Με την παρουσία του μας τίμησε ο κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος , Δ/ντής Δευτεοβάθμιας Εκπαίδευσης εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Υπουργός κ. Αβραμόπουλος στην ομιλία του τόνισε την σημασία τη Προληπτικής Παιδιατρικής και εξήρε το έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με έμφαση στο χώρο της υγείας ενώ τόνισε την τεράστια και συγκινητική συμμετοχή των χορηγών εταιρειών στην ολοκλήρωση του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ». Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε την καθοριστική σημασία ένταξης και του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στο πολυετές πρόγραμμα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγωγής Υγείας του Υπουργείου στα σχολεία όλης της Ελλάδας σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα κινητή μονάδα Οδοντιατρικής. Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες των χορηγών μας.
Το νέο Κινητό Πολυϊατρείο για τα Παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» αποτελεί έργο που υλοποιήθηκε κατόπιν πολυετούς προσπάθειας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στελεχωμένο με εθελοντές ιατρούς και κοινωνικό λειτουργό και εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας περιλαμβάνει τα εξής αυτόνομα τμήματα: ακουολογικό, καρδιολογικό, οφθαλμολογικό, οδοντιατρικό, παιδιατρικό, ενώ μέσω τηλεϊατρικής θα παρέχεται σύνδεση με ιατρούς.
Το Κινητό Πολυϊατρείο για τα Παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» εντάσσεται στην ευρύτερη και μακροχρόνια Δράση του Οργανισμού στον τομέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλα τα παιδιά με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα. Στόχος μας είναι η αξιοπρεπής, ασφαλής και δωρεάν κάλυψη αυτής της κρίσιμης έλλειψης.
Η παραπάνω δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία: Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Χάρη στην πολύτιμη συμμετοχή εταιρειών και φορέων το έργο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και τίθεται στη διάθεση παιδιών που έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα.



Πηγή: Δελτίο Τύπου, 20 Μαΐου 2009, Χαμόγελο του παιδιού