Δωρεάν φύλαξη σε οικογένειες με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό
σε ασθένειες του αιμοποιητικού και ανοσοποιητικού συστήματος
( 27/05/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Δωρεάν φύλαξη των βλαστικών κυττάρων από αίμα ομφάλιου λώρου του νεογέννητου παιδιού τους, και τμήματος του ομφάλιου λώρου προσφέρει η ιδιωτική οικογενειακή τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων Future Health, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.
Βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα αποτελεί η ύπαρξη μέλους της οικογένειας του μωρού με 1ο ή 2ο βαθμό συγγένειας με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό χρόνιας ασθένειας του αιμοποιητικού και ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να εφαρμοσθεί θεραπεία με μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος.
Η διαδικασία είναι απλή: Οι γονείς αποστέλουν στη Future Health πλήρη ιατρικό φάκελο με το ιατρικό ιστορικό απ' όπου προκύπτουν οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα. Ο φάκελος εξετάζεται από Επιστημονική Επιτροπή της Future Health σε συνεργασία με ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες - επιστήμονες και λαμβάνει την τελική απόφαση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα ο αριθμός των ασθενειών που εφαρμόζεται θεραπεία με χρήση βλαστοκυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος ξεπερνά τις 85.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στη Γραμμή Ενημέρωσης 801 11 22290 ή να στείλουν e-mail στο info@futurehealth.gr

- Σχετικά με την Future Health
Η Future Health, είναι τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων, από αίμα ομφαλίου λώρου και ιστό ομφαλίου λώρου που λειτουργεί στη Μ. Βρετανία. Έχει λάβει επίσημη κρατική άδεια λειτουργίας από την Αρχή Aνθρωπίνων Ιστών του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συλλέγει δείγματα από 37 χώρες στην Ευρώπη, Μ. Ανατολή & Ασία και προσφέρει τις υπηρεσίες της και στους Έλληνες γονείς από το 2003.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρία καλέστε στο 210-6003030 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.futurehealth.gr ή www.futurehealth.co.uk


Πηγή: Δελτίο Τύπου, 20 Μαΐου 2009, Apr