H Creta Farm αρωγός στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων ( 6/05/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα


 

H Creta Farm, υποστηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια χάραξης στρατηγικών πρόληψης και θεραπείας των καρδιαγγειακών νοσημάτων, συμμετείχε στο 24ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, το οποίο διεξήχθη στις 23 - 25 Απριλίου 2009 υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, εξέχοντες ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις πιο πρόσφατες μελέτες σχετικά με τους βασικούς παράγοντες που βοηθούν στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου. Κύριος στόχος του Συνεδρίου αποτέλεσε η επικοινωνία των ουσιαστικών εξελίξεων στον τομέα της καρδιολογίας, με σκοπό τη μεταβολή της στάσης των γιατρών απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς επίσης και την αφύπνιση του κοινού αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα έγινε στο σημαντικό ρόλο που παίζει η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, όπως η μεσογειακή.
Συγκεκριμένα, ο κύριος Ramon Estruch, συντονιστής της σημαντικής ισπανικής μελέτης PREDIMED, τόνισε πως η μεσογειακή διατροφή με την προσθήκη ελαιόλαδου μειώνει σημαντικά όλους τους παράγοντες κινδύνου στεφανιαίας νόσου και μπορεί να αποτελέσει μία ασπίδα θωράκισης του οργανισμού μας ενάντια στην εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, της νόσου που ευθύνεται για το 50% της θνησιμότητας στην Ελλάδα.
Έχοντας ως επίκεντρο της φιλοσοφίας της την υγεία του καταναλωτικού κοινού, η Creta Farm εφάρμοσε τις αξίες της μεσογειακής διατροφής στα προϊόντα της, συστήνοντας τη νέα κατηγορία των πιο γευστικών και συγχρόνως υγιεινών αλλαντικών. Ανατρέποντας τα διατροφικά δεδομένα στα αλλαντικά, υποκατέστησε για πρώτη φορά κορεσμένο (ζωικό) λίπος με εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο δημιουργώντας τη μοναδική σειρά προϊόντων Εν Ελλάδι. Τα προϊόντα Εν Ελλάδι Gourmet ζαμπόν μπούτι και φιλέτο γαλοπούλας ψητό απέσπασαν την αναγνώριση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας διότι περιέχουν ελαιόλαδο και χαμηλά κορεσμένα λιπαρά. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Ο Καθηγητής Καρδιολογίας κύριος Παύλος Τούτουζας, Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας ανέφερε σε σχετική του δήλωση: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Creta Farm που στηρίζει τις προσπάθειες του Ιδρύματος για ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Είναι σημαντικό σε κάθε παρόμοια προσπάθεια να βρίσκουμε εταιρίες από το χώρο της βιομηχανίας τροφίμων, οι οποίες έχουν ως στόχο την προαγωγή ενός υγιεινού και ισορροπημένου μοντέλου διατροφής".
Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου, οι επισκέπτες του περιπτέρου της Creta Farm είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καινοτόμο σειρά προϊόντων Εν Ελλάδι, καθώς επίσης και να διαπιστώσουν μέσω γευστικών δοκιμών ότι οι υγιεινές επιλογές μπορούν να είναι και πιο γευστικές.
Η Creta Farm, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο καθετοποιημένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα. Παράλληλα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Αμερικανική αγορά. Στόχος της Creta Farm είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.


Eικόνα 1. Από αριστερά προς δεξιά: o κύριος Νίκος Σανιδάς, Brand Manager της Creta Farm, o κύριος Peter Kokkinos, Καθηγητής Καρδιολογίας του Veterans Affairs Medical Center & Georgetown University School of Medicine, ο κύριος Δημήτρης Ρίχτερ, Διευθυντής Β' Καρδιολογικής Κλινικής Ευρωκλινικής Αθηνών, ο Καθηγητής Καρδιολογίας κύριος Παύλος Τούτουζας, Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και ο κύριος Εμμανουήλ Δομαζάκης, Πρόεδρος της Creta Farm.


Πηγή: Δελτίο Τύπου, 4 Μαΐου 2009, Politics