24η Απριλίου 2009 Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας
για τον Φαρμακευτικό Όμιλο Galenica
«Κάθε σταγόνα αίματος, είναι μια σταγόνα ζωής»!
( 14/04/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Με φιλοσοφία που επικεντρώνεται στον άνθρωπο και με σύνθημα ζωής ότι «Κάθε σταγόνα αίματος, είναι μια σταγόνα ζωής», ο Φαρμακευτικός Όμιλος Galenica (GALENICA, OLVOS SCIENCE, BAΡΕΛΑΣ, TECH - LINE) ολοκλήρωσε για 3η συνεχή χρονιά εφέτος και σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Λαϊκό», την Εθελοντική Αιμοδοσία των Εργαζομένων του στις νέες κτιριακές του εγκαταστάσεις. Το καθιερωμένο πρόγραμμα αιμοδοσίας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή. Η Εθελοντική Αιμοδοσία Εργαζομένων, αποτελεί πλέον θεσμό για τον όμιλο και εντάσσεται στις δράσεις που αναπτύσσει στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς προς το ανθρώπινο του δυναμικό, αλλά και τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν έμπρακτης βοήθειας.
Η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2009, ήταν ενθουσιώδης και συγκινητική. Διαθέτοντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους, απέδειξαν ότι η δυναμική του φαρμακευτικού ομίλου  Galenica, πηγάζει πρώτα από την ευαισθησία και την κοινωνική συνείδηση των ανθρώπων του και έπειτα από τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους.
Η Τράπεζα Αίματος , που δημιουργήθηκε το 2007 από τους συλλόγους των Εθελοντών αιμοδοτών των εταιριών GALENICA, OLVOS SCIENCE, BAΡΕΛΑΣ και TECH - LINE, αποτελεί πρωτοβουλία ζωτικής σημασίας, πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Συντηρείται χάριν του προγράμματος εθελοντικής αιμοδοσίας της πλειοψηφίας  των εργαζομένων του ομίλου, που διοργανώνεται σε σταθερή βάση δύο φορές το χρόνο σε  συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Λαϊκό». Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Αίματος δημιουργήθηκε με σκοπό:
1. Να εξασφαλιστεί επάρκεια αίματος στους εργαζομένους των εταιριών του ομίλου και των προσώπων του συγγενικού τους περιβάλλοντος σε περίπτωση ανάγκης,
2., Να υπάρχει διαρκής μέριμνα για την εξασφάλιση και διατήρηση των αποθεμάτων της Τράπεζας και τέλος,
3. Να προαχθεί η έννοια και οι αξίες της εθελοντικής αιμοδοσίας.
«Ο Φαρμακευτικός Όμιλος Galenica στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας αποφάσισε το 2007 την ίδρυση Τράπεζας Αίματος», αναφέρει η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου Galenica, Ελένη Βαρελά. «Η διοίκηση του ομίλου έλαβε την απόφαση αυτή επειδή αντιλαμβάνεται την  αιμοδοσία ως πράξη υπευθυνότητας, προσφοράς και πάνω απ' όλα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, που έχει ανάγκη», συμπλήρωσε. «Χάρη στην ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων μας, η εθελοντική αιμοδοσία είναι πλέον θεσμός για τον όμιλο μας. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, οργανώνονται δύο φορές ετησίως, εθελοντικές αιμοδοσίες. Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που χάρη στη μεγάλη  ανταπόκριση των εργαζομένων μας, ο όμιλος διαθέτει δική του τράπεζα αίματος. Η εθελοντική προσφορά αίματος  είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο και ένας από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού».

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 9 Απριλίου 2009, Galenica