Η Lavipharm για την Ώρα της Γης ( 31/03/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, 18.000 Έλληνες έκαναν μία συμβολική κίνηση: κατέβασαν τους διακόπτες παροχής ρεύματος στα νοικοκυριά τους. Έτσι, τα φώτα έκλεισαν, η γη πήρε μία μικρή ανάσα και ο κόσμος μας έδωσε ένα σπουδαίο μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο.
Σε αυτή τη συμβολική προσπάθεια που ονομάζεται Ώρα της Γης, συμμετείχε και η Lavipharm. Έτσι, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 στις 20.30, η Lavipharm σταμάτησε για μία ώρα την παροχή ρεύματος στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στην Παιανία, καθώς και στις πέντε θυγατρικές της σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Καβάλα και Λάρισα.
Το Σάββατο 28 Μαρτίου, όλα τα φώτα και όλες οι συσκευές που λειτουργούν στην επιχείρηση έσβησαν, πάντα με σεβασμό προς τους κανονισμούς ασφαλούς λειτουργίας, προκειμένου να συμβάλλει η Εταιρεία στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η Διοίκηση της Lavipharm είχε ήδη ενημερώσει το ανθρώπινο δυναμικό της σε όλη την επικράτεια να απενεργοποιήσει όλες συσκευές όπως υπολογιστές, εκτυπωτές, καθώς και τα φώτα στο χώρο εργασίας για το Σαββατοκύριακο 28-29/3. Επίσης, είχε παροτρύνει τον κάθε έναν και την κάθε μία από τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο για μία ώρα στο σπίτι τους το βράδυ του Σαββάτου, ενώνοντας έτσι τη δύναμή όλης της οικογένειας της Lavipharm ανά την Ελλάδα.
Στόχος στη Lavipharm, και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ήταν η συνδρομή στην παγκόσμια κινητοποίηση που αφορά κατά κύριο λόγο στην αλλαγή αντίληψης και νοοτροπίας για τον τρόπο διαχείρισης των ενεργειακών πόρων.
Η Lavipharm επενδύει σε εξοπλισμό και εξειδικευμένα μηχανήματα, ακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας, με στόχο τη δημιουργία καλοσχεδιασμένων και αποδοτικών ως προς την ποιότητα και το κόστος προγραμμάτων ανάπτυξης προϊόντων. Έχει εγκαταστήσει συστήματα πλήρους ηχομόνωσης, τηρώντας τις κρατικές και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε ό,τι αφορά τις στάθμες των εκπεμπόμενων θορύβων. Παράλληλα, έχει μεριμνήσει για την ολική εξάλειψη ρύπων προς το περιβάλλον, εφαρμόζοντας διαδικασίες όπως βιολογικό καθαρισμό υδάτων, ανακύκλωση υλικών κ.ά.
Η Lavipharm είναι ένας ολοκληρωμένος Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Τι είναι η Ώρα της Γης
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σύδνεϋ της Αυστραλίας να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μία ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20:30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα τους για την Ώρα της Γης, δηλώνοντας την εναντίωσή τους στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η πραγματική δύναμη του μηνύματος της Ώρας της Γης παραμένει η ενεργή συμμετοχή όλων. Όλοι εμείς πρέπει να «αξιοποιήσουμε» κάθε παρόμοια ευκαιρία, δηλώνοντας ότι απαιτούνται γενναία μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και υιοθετώντας πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινότητά μας. Η Ώρα της Γης διοργανώθηκε από τη WWF Ελλάς με την υποστήριξη του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας Η Καθημερινή.

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 27 Μαρτίου 2009