ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Διαδημοτικού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ ( 1/04/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Μαρούσι, 31 Μαρτίου 2009

3 & 4 Απριλίου, στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ)

Θέμα: ''Η πρόληψη για την Υγεία, αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης''

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο, με θέμα :''Η πρόληψη για την Yγεία αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης''.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 3 και 4 Απριλίου 2009, στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ακτή Μιαούλη 10,Πειραιάς).
Η διοργάνωση του συνεδρίου εντάσσεται στην προσπάθεια του Διαδημοτικού Δικτύου για την αναβάθμιση των Δομών Υγείας και των Προγραμμάτων Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόληψης των Δήμων. Ο  πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τονίζει την ανάγκη να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι και ν' αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει ν  αποτελέσει τον βασικό μοχλό άσκησης στον τομέα πρόληψης της υγείας και σημειώνει  «Οι  ΟΤΑ  βρίσκονται πιο κοντά στον πολίτη από οποιοδήποτε άλλο θεσμό και μπορούν να ασκήσουν κοινωνική πολιτική στο επίπεδο της καθημερινότητας, προσανατολισμένη στις ανάγκες και στα προβλήματα των πολιτών».
Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να  παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής  ηγεσίας της χώρας, της αυτοδιοίκησης, φορέων της ιατρικής κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών ιατρείων των δήμων-μελών του Δικτύου. Eπίσημος προσκεκλημένος ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο κ. Αγης Τσουρός, διευθυντής Ευρώπης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ο οποίος θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα: ''Η στρατηγική της Π.Ο.Υ για τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα και η υλοποίησή της μέσα από του ΟΤΑ''          

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θ  αναπτυχθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
- Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στον προϋπολογισμό  της υγείας και της πρόνοιας.
- Ο ρόλος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Προαγωγή της Υγείας
- Προγράμματα Πρόληψης στη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Eπισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου (pdf)