100.000 δείγματα, αριθμός ορόσημο
Οι γονείς εμπιστεύονται την Cryo-Save για τη φύλαξη
των βλαστικών κυττάρων του παιδιού τους
( 31/03/09 )

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Η Cryo-Save, η μεγαλύτερη Ιδιωτική Οικογενειακή Τράπεζα Βλαστικών Κυττάρων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι τα κρυοσυντηρημένα δείγματά της ξεπερνούν πλέον τις 100.000. Ο αριθμός ορόσημο των 100.000 επετεύχθη την Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2009 όταν τα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου από το 100.000ο νεογέννητο παιδί, αποθηκεύτηκαν με ασφάλεια στα εργαστήρια της εταιρείας.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την ηγετική θέση της Cryo-Save στην Ευρώπη, όχι μόνο γιατί έχει υιοθετήσει τα υψηλότερα πρότυπα που αφορούν στη φύλαξη των βλαστικών κυττάρων και γιατί συνεχώς επιχορηγεί ερευνητικά προγράμματα για τη βελτίωση των τεχνικών κρυοσυντήρησης και φύλαξης, αλλά γιατί κατέχει περίπου το 50% της αγοράς.
Ο κ. Γρηγόρης Ρουμελιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Cryo-Save Νοτιοανατολικής Ευρώπης, επεσήμανε ότι «Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει επηρεάσει ελάχιστα τις εργασίες μας, γεγονός που οφείλεται σε δύο κυρίως παράγοντες: πρώτον γιατί η Ευρώπη είναι ακόμη μία ανερχόμενη αγορά στη κρυοσυντήρηση των βλαστικών κυττάρων και δεύτερον γιατί οι πελάτες μας είναι σίγουροι για τη χρήση των βλαστικών κυττάρων σε μελλοντικές ιατρικές εφαρμογές.
Σε πρόσφατη μάλιστα συνάντηση του Φόρουμ Βιολογικών Επιστημών ITERA (International Tissue Engineering Research Association), διακεκριμένοι επιστήμονες-ερευνητές και κλινικοί γιατροί κατέληξαν ότι πάνω από 85 ασθένειες μπορούν σήμερα να αντιμετωπιστούν με τη χρήση βλαστικών κυττάρων, ενώ ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.
Στο ΙΤΕRA, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη των εφαρμογών των βλαστικών κυττάρων στην καθημερινή ζωή, συμμετέχουν ως μέλη και συνεργάτες 50 Πανεπιστήμια & Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, 5 Ινστιτούτα Βλαστικών Kυττάρων, 6 Ιδιωτικά Νοσοκομεία, 8 Ιδιωτικά Ερευνητικά Κέντρα, 28 Εταιρείες Βιοτεχνολογίας, 2 Φαρμακευτικές Εταιρείες, 1 Διεθνής Νομική Εταιρεία, και 1 Πανεπιστήμιο για την Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Βασικός Χορηγός του ITERA είναι η Cryo-Save.

Για την Cryo-Save
Η Cryo-Save είναι η μεγαλύτερη οικογενειακή τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων στην Ευρώπη με περισσότερα από 100.000 κρυοσυντηρημένα δείγματα. Ιδρύθηκε το 2000, έχει έδρα στην Ολλανδία και ιδιόκτητα εργαστήρια. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης βλαστοκυττάρων της Cryo-Save είναι διαθέσιμες σε 38 χώρες, σε τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία και Αφρική).

Πηγή: Δελτίο Τύπου, 26 Μαρτίου 2009