ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Eκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
(03/06/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Αθήνα, 29-05-2008
Προς:
Όλους τους Υγειονομικούς Συντάκτες

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ 18.000 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την Κυριακή και Δευτέρα 1 και 2 Ιουνίου διεξάγονται οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εκπροσώπων του Ι.Σ.Α. στην Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Πειθαρχικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Οι εκλογές θα διενεργηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α.), στην αίθουσα «Γ.Κασιμάτης», στην Κεντρική Πύλη, Είσοδος Α'.
Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές την Κυριακή 1/6/08 από 6.04 π.μ. έως 20.42 μ.μ. και τη Δευτέρα 2/6/08 από 6.04 π.μ. έως και 20.43 μ.μ.
Η συμμετοχή όλων στις εκλογές της 1 και 2 Ιουνίου 2008 αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση κάθε γιατρού.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΤ. ΡΗΓΑΚΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΥΛ. ΜΗΛΙΩΤΗΣ



Αθήνα, 29-05-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την υπ'αριθ. ΔΥΓ2/ οικ.57793 Υπουργική Απόφαση, που αναφέρεται στη χορήγηση αδειών σκοπιμότητας για τη λειτουργία ιοντιζουσών ακτινοβολιών στις ιατρικές εφαρμογές, έρχεται να επιβεβαιώσει την προσφιλή τακτική του αιφνιδιασμού και της έκδοσης νομοθετημάτων και αποφάσεων ερήμην των ιατρικών φορέων.
Μεταξύ των άλλων, απορίας άξιον είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά αποκλειστικά και μόνο στον ιδιωτικό τομέα και εξαιρεί τον δημόσιο.
Για πολλοστή φορά το Υ.Υ.Κ.Α. αναδεικνύεται σε φύλακα άγγελο και «προστάτη» των εξωϊατρικών επιχειρηματικών συμφερόντων, των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.
Υπό το κάλυμμα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, όπως καταγγέλλει το σύνολο των Ιατρικών Επαγγελματικών Ενώσεων, υποχρεώνεται άμεσα και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, μεγάλος αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών να αγοράσουν νέο και πανάκριβο εξοπλισμό, με μόνους ωφελημένους τις πολυεθνικές εταιρείες κατασκευής των αντιστοίχων ιατρικών μηχανημάτων και τα SUPER-MARKETS της υγείας που γνωρίζουν πεδίο δόξης λαμπρό στη χώρα μας, διεκδικώντας πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία.
Επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμη, ότι το ποτήρι της οργής του ιατρικού κόσμου έχει ξεχειλίσει και ο εμπαιγμός του έχει λάβει κωμικοτραγικές διαστάσεις.
Ο ιατρικός κόσμος απορρίπτει την ακολουθούμενη από το Υ.Υ.Κ.Α. τακτική του «αγοράζω χρόνο» με υποσχέσεις, δεσμεύσεις και κολακευτικά λόγια για τους Έλληνες γιατρούς χωρίς αντίκρυσμα και την ίδια ώρα στην πράξη εξοντώνονται και ισοπεδώνονται χιλιάδες μαχόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί, με νομοθετήματα και αποφάσεις, όπως η παρούσα, που πέραν των άλλων πυροδοτούν την ιατρική ανεργία και υποαπασχόληση που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και αυτί δεν ιδρώνει. Μετά το διετές σήριαλ της ανακοστολόγησης 100 ιατρικών πράξεων από τις 5.000, που από το 1991 παραμένουν καθηλωμένες σε εξευτελιστικά έως άθλια επίπεδα τιμών, μη καλύπτοντας ούτε μέρος του κόστους εκτέλεσής τους εν έτη 2008 και με όλους τους κινδύνους που ενέχει για τη δημόσια υγεία η συνέχιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, έρχεται το Υ.Υ.Κ.Α. και απαιτεί από το χειμαζόμενο ελεύθερο επαγγελματία γιατρό, που τον αποζημιώνει επί 17 χρόνια με 4 ευρώ για μια ακτινογραφία θώρακος, να επενδύσει σε ένα πανάκριβο και άχρηστο εξοπλισμό. Οι μονομερείς αποφάσεις, η απαξίωση των ιατρικών φορέων από την πλευρά της επίσημης πολιτείας και το έλλειμμα πολιτικής βούλησης να τεθεί τέρμα στον ευτελισμό της προσφοράς και της αξιοπρέπειας του Έλληνα γιατρού, δεν υπηρετούν την Εθνική υπόθεση της Υγείας. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο να ανακαλέσει την ως άνω Υπουργική Απόφαση και να προχωρήσει σε δημοκρατικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, επιδιώκοντας αποφάσεις που συγκεντρώνουν την μέγιστη δυνατή συναίνεση, με δεδομένο ότι αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΤ. ΡΗΓΑΚΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΥΛ. ΜΗΛΙΩΤΗΣ